Afbeelding

Delvenaar in beeld: Frans von Franquemont (58)

vaste rubrieken

Wat ben je hier aan het doen op de Schieweg?
"Ik kom net van mijn werk. Bij Rollema Transport ben ik 32 uur per week werkzaam als facilitair medewerker. Om 15.00 uur op vrijdag zit het er altijd op. Thuis een heerlijke douche en dan op naar mijn stamkroeg Tango."

Heb je nog plannen voor het weekend?
"Ik heb een volle agenda, zoals eindelijk eens een keer een echte bril kopen. Ik heb een afspraak bij Specsavers. Verder staat voetbal kijken (AJAX!) en de Formule I (Max!) op het menu."

Wat was jouw nieuws deze week?
"Ja, dat is eigenlijk een herhaling van zetten, eng meneertje Trump die alles in de doofpot probeert te stoppen. De Democraten willen hem afzetten. Dat wordt moeilijk helaas, want de Republikeinen vormen de meerderheid in de Senaat."

Wie zou je willen ontmoeten?
"Eddie Vedder, zanger van Pearl Jam. Daar ben ik groot fan van. Dan zou ik vragen wanneer ze Nederland weer eens aandoen. De vorige keer dat ik ze zag, betaalden we nog met guldens. Dat concert kostte 50 piek."

Heb je deze week nog wat leuks gedaan?
"Ik ben een boek van Karin Slaughter aan het herlezen, 'Goede dochter'. Detectives zijn mijn meest favoriete genre. Verder kijk ik graag naar documentaires op Netflix. Zoals het prachtige 'The Planets' waarin natuurkundige Brian Cox het verhaal van ons zonnestelsel vertelt. Een aanrader!"

Wat is het mooiste plekje van Delft?
"De Oude Delft. By far."