Schrijf je in als vrijwilliger en ontmoet internationale studenten
Schrijf je in als vrijwilliger en ontmoet internationale studenten Foto: Picasa

Internationale studenten zoeken contact

Algemeen

DELFT - In oktober komen 180 nieuwe internationale studenten een Engelstalige Master opleiding volgen aan het 'waterinstituut' IHE-DELFT aan de Westvest in Delft.

Vooral in de eerste drie maanden is veel hier nieuw en vreemd en kennen ze hun medestudenten nog niet goed.
Daarom meldt een groot deel van deze studenten zich aan bij het programma 'Meet the Dutch', dat al meer dan 40 jaar bestaat, om zo in contact te komen met iemand die in Nederland woont en meer te weten te komen over het land waar ze net terecht gekomen zijn.

Samen eten
Het is aan de Meet the Dutch vrijwilliger en de student om invulling te geven aan het contact. Uit ervaring is gebleken dat juist het kennis maken met het dagelijks leven heel erg op prijs gesteld wordt, zoals bijvoorbeeld samen eten, wandelen of fietsen of de student meenemen naar iets dat je toch al wilt doen.

Persoonlijk contact
Deelname hoeft absoluut niet veel tijd te kosten: het studieprogramma van de studenten is heel intensief en tegenwoordig vinden ze veel informatie op sociale media. Maar af en toe persoonlijk contact met iemand buiten het IHE blijkt steeds weer zeer waardevol, ook al is het maar eens in de paar maanden.

Andere culturen
Nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden mensen uit andere culturen te leren kennen zijn altijd van harte welkom.

Informatie
Wanneer u belangstelling heeft om mee te doen kunt u meer informatie vinden op meetthedutch.un-ihe.org.
U kunt ook een e-mail sturen met uw telefoonnummer, er wordt dan contact met u opgenomen voor meer informatie over het programma. Het e-mailadres is: meetthedutch@ihe-delft.org