Surinaamse voetbalteams zien er weer piekfijn uit met de gedoneerde DHL-shirts. (Achterin 2e van rechts: Hans van Karssen)
Surinaamse voetbalteams zien er weer piekfijn uit met de gedoneerde DHL-shirts. (Achterin 2e van rechts: Hans van Karssen)

DHL steekt Surinaamse verenigingen in het 'nieuw'

sport

DELFT / SURINAME – Wat doen de spelers van drie Surinaamse voetbalverenigingen in de oude sporttenues van DHL uit Delft?

Enkele jaren geleden besloot oud-eerste elftalleider Hans van Karssen van DHL samen met zijn vrouw Lorette naar Suriname te emigreren. Wie Hans een beetje kent, weet dat DHL dan misschien wel uit het oog, maar niet uit het hart is. Hij heeft nog wekelijks telefonisch of via de app contact met mannen als Henk Lukassen, Wim van Gendt, Wout Toet en Ruud Galjé. Hierin bespreken zij over het algemeen de lopende zaken binnen de bloeiende vereniging. Toen het washok werd opgeruimd en er oude, maar nog wel bruikbare tenues tevoorschijn kwamen, kwamen Henk en Wim op het idee deze naar Hans op te sturen om ze aan Surinaamse voetbalverenigingen te schenken. Hans wendde zijn contacten aan en verblijdde sv Kampong Baroe, sv Grankeek en sv Groningen met de groenwitte tenues. Zij kunnen hier nog jaren mee vooruit en hun dank richting DHL was dan ook enorm.

Lorette krijgt een voetbal als dank voor de tenues