<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De unieke en speciale Pieter de Hooch-tram die door Delft rijdt!
De unieke en speciale Pieter de Hooch-tram die door Delft rijdt! (Foto: )

Speciale Pieter de Hooch-tram in Delft!

DELFT - Vanaf dit weekend stappen reizigers van lijn 1 van Scheveningen Noord naar Delft Tanthof in een unieke Pieter de Hooch-tram, in zijn geheel beplakt met schilderijen van de De Hooch, meesterschilder uit de Gouden Eeuw.

Deuren van de tram zijn veranderd in poortjes naar binnenplaatsen, kenmerkend voor het werk van deze schilder. Het lijkt dan ook of reizigers bij het instappen het schilderij binnenstappen.
De Pieter de Hooch-tram is een initiatief van HTM, het openbaar vervoerbedrijf in de Haagse regio en Museum Prinsenhof Delft ter promotie van de tentoonstelling Pieter de Hooch. Uit de schaduw van Vermeer, open voor publiek vanaf 11 oktober, tevens ter promotie van Delft & Gouden Eeuw.

Beroemd werk
Op de tram zijn twee beroemde schilderijen van Pieter de Hooch te zien, namelijk 'Binnenplaats van een huis in Delft', afkomstig uit de National Gallery, Londen en 'Kaartspelers in een zonovergoten ruimte' afkomstig uit de Royal Collection Trust, de privécollectie van H.M. Queen Elizabeth II. Beide werken zijn te bewonderen in de tentoonstelling. Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: "Het is geweldig om deze Pieter de Hooch-tram te zien. Deze rijdt langs diverse vergezichten op de stad Delft die decor stonden voor de werken van De Hooch. We zijn trots op deze samenwerking en hopen dat het vele reizigers aanzet een bezoek te brengen."

Tentoonstelling
Vanaf 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in Museum Prinsenhof Delft de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland te zien van de beroemde 17e-eeuwse schilder Pieter de Hooch. De tentoonstelling focust op de bloeiperiode van de kunstenaar (ca. 1655-1660) met Delft in de hoofdrol. Van over de hele wereld komen topstukken naar Delft. Onder de bruiklenen bevinden zich vele beroemde schilderijen, zoals het sleutelstuk 'Binnenplaats van een huis in Delft' (1658). Pieter de Hooch in Delft is met 29 topwerken de meest ambitieuze tentoonstelling ooit van Museum Prinsenhof Delft en werd mogelijk gemaakt door de Turing Toekenning 2017.
Koop uw kaarten online via: www.pieterdehoochindelft.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>