<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De winnaars: Mabel Engels en Marije Gelderloos
De winnaars: Mabel Engels en Marije Gelderloos

Project tegen groente- en fruitverspilling wint award

DELFT - Tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland hebben Mabel Engels en Marije Gelderloos, studenten van de opleiding Food Commerce & Technology in Delft, de Wij Inholland award voor beste studentenproject 2019 gewonnen.

Met hun project VeggieSlices hebben ze een product ontwikkeld op basis van groenten en fruit, te gebruiken voor consumptie. Mabel: "Wij hebben gekozen voor een oplossing van groente- en fruitverspilling. Met VeggieSlices gaan we deze verspilling tegen."

Gedroogde plakken
Veel goed voedsel gaat verloren. "Dit vraagt om een oplossing," aldus Marije. "Door een nieuw, gezond en lekker product te ontwikkelen, geven we nieuwe waarde aan deze reststromen." Gedroogde plakken op basis van groenten en fruit, te gebruiken voor consumptie. Dat is VeggieSlices. De meiden tonen veel enthousiasme volgens de jury: "Er is een duidelijke relatie met een maatschappelijk vraagstuk. Ze sluiten goed aan bij de Inholland-thema's duurzaam en gezond. Het product is innovatief en er is zeker een markt voor. Ze spelen goed in op een trend." Met hun enthousiasme wisten ze ook de harten van het publiek te veroveren. Na de bekendmaking kregen Mabel en Marije de cheque van 2.000 euro en de award overhandigd.

Marije: "We willen onze docenten bedanken voor alle steun bij de ontwikkeling van VeggieSlices. Zonder hen hadden wij hier niet gestaan." De studenten konden voor de ontwikkeling van hun product ook rekenen op de steun van Food Fellows. Dit bedrijf werkt samen met Harvest House, een van Nederlands grootste telersverenigingen. Food Fellows bedenkt en produceert bewerkte producten als oplossing voor de reststromen van Harvest House.

Over de Wij Inholland award
Met de Wij Inholland award krijgen studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden. De geselecteerde projecten zijn innovatief op één of meer van de Inholland-thema's gezond, duurzaam en creatief. Ook zijn de projecten multidisciplinair, hebben een toegevoegde waarde voor de regio en wordt er samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om het project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>