Dick Schoorl gunt Frédérique Groen een gouden klinker
Dick Schoorl gunt Frédérique Groen een gouden klinker

'Geen moeite is haar ooit te veel'

Algemeen

Dick Schoorl is verenigingsmanager van D.S.V. Concordia. Bepaald geen sinecure: de op zes na oudste sportvereniging van Nederland (van 1885) telt maar liefst 1400 leden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Een van de grootste steunpilaren binnen de vereniging is Frédérique Groen (van 1960, net als Dick). Iemand die hij grif een gouden klinker gunt: 'Geen moeite is haar ooit te veel.'

"Concordia een multisportvereniging, onze leden zijn verspreid over vier takken van sport: voetbal, cricket, tennis en golf. Eerst ben ik jarenlang bestuurslid geweest van de voetbalafdeling, maar nu ga ik als verenigingsmanager over alle vier de afdelingen. Vrijwilligerswerk waar ik veel tijd voor heb sinds ik gestopt ben met mijn betaalde job als personeelsfunctionaris. Frédérique is al heel lang lid van Concordia, heeft er getennist, heeft er haar man leren kennen, hun zoon voetbalt bij ons: het is echt een familievereniging. Zij is betrokken bij een breed scala van activiteiten op de club."

Prettig perfectionistisch
"Zo heeft Frédérique jarenlang ons internationale jeugdvoetbaltoernooi mede georganiseerd. Daar komen clubs uit de ons omringende landen, maar soms ook van verder weg, tot uit Polen toe. Ze heeft volop velddiensten gedraaid, is verantwoordelijk geweest voor het wedstrijdsecretariaat en de laatste drie jaar is ze secretaris van het algemeen bestuur. Ze is zeldzaam gedreven en betrokken. Perfectionistisch ook, maar op een prettige manier. Ze doet altijd ten minste drie dingen tegelijk, heeft daarnaast ook een gezin en een baan bij een notariaat. En alsof dat nog niet genoeg is: als ik haar vraag om twee keer per jaar voor de hele selectie van het eerste voetbalelftal te koken, dan doet ze dat ook! Italiaans, echt heel lekker!" De gouden klinkers zijn te bewonderen in de Jozefstraat in Delft. Vind jij zelf ook iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in Delft. Bestel de klinker via www.delftisgoud.nl of bezoek de pop-up winkel in de VVV Delft (Kerkstraat 3).