Logo delftopzondag.nl
Er is altijd wat te beleven in het bruisende Delft volgens Nachtburgemeester Leo (Foto: Koos Bommelé)
Er is altijd wat te beleven in het bruisende Delft volgens Nachtburgemeester Leo (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij Nacht en Ontij met Leo Quack

DELFT - We hebben weer niet stilgezeten. Pas leerden de nieuwe studenten onze prachtige stad kennen tijdens de Owee week. Er wordt nogal eens over ze geklaagd, maar ik moet zeggen dat ze het allemaal perfect regelen, ze hadden zelfs een oplossing voor het fietsenprobleem. Helaas is het door de groeiende studentenaantallen niet meer mogelijk om het feest in de binnenstad te organiseren, maar in de TU-wijk hebben ze het prima voor elkaar. Zo is het soms een rommeltje, maar als ze klaar zijn met opruimen, is het weer spic en span. Daarnaast maken ze wat lawaai, maar zijn we niet allemaal jong geweest? En laten we eerlijk zijn: ze hebben overal een vergunning gekregen. De enige miscommunicatie vond plaats toen het overgebleven eten verdeeld zou worden. Ik zat met de Hoffotograaf, Leo van Vliet en wat anderen te wachten op een gratis satéetje, maar alle overschotten bleken al naar de Voedselbank te zijn gebracht. Ook prima natuurlijk!
Even later was er het Jazzfestival. De opening op het Doelenplein met een toespraak van mijn dagcollega en een optreden van trompettist Teus Nobel en zijn band waren de opmaat voor vier prachtige dagen. Het geheel was uitstekend georganiseerd, al zou het nog mooier zijn als de horeca en de organisatie de handen wat meer ineen zouden slaan. Toch vraag ik me af wat onder jazz wordt verstaan, want soms had ik het idee dat een hardrockband minder herrie maakt.
Tegelijkertijd was op de Brabantse Turfmarkt het Bierfestival van Locus Publicus, waar de mensen door het goede weer dorstig waren. Er werden veel verschillende bieren geproefd, al zaten er ook tussen die ik mijn kat nog niet zou durven voeren.
Wat ook leuk was om eens mee te maken was een fotoshoot met zoonlief voor Delft Business bij Arjan Steendam. Stonden we daar in een recordtempo van pakken te wisselen. Leuk om mee te maken, maar wat mij betreft blijft het hierbij.
Dan ben ik ook met de Hoffotograaf bij de 90e verjaardag van Full Speed geweest en ik moet zeggen dat dat nog een echte vereniging is. Dat ze weten hoe je een feestje moet bouwen, blijkt wel uit het feit dat een week eerder een vijfjarig huwelijk uitgebreid gevierd werd.
Van Full Speed is het een klein bruggetje naar de Swim to Fight Cancer van afgelopen weekend. Sjaak Lispet en de organisatieleden hebben er een prachtig evenement van gemaakt, waarmee ruim 120.000 euro werd opgehaald. Alles, zelfs het weer, was perfect geregeld: een middag met een lach en een traan.
Ook de komende tijd staat er nog aardig wat op de planning. Aanstaande zondag wordt er geprotesteerd tegen het feit dat er te weinig reuring in Delft is. Wat mij betreft ietwat overbodig als je ziet hoeveel livemuziek er de afgelopen maanden geweest is. En op de dag zelf is de Brewery Run met livemuziek bij de Oude Jan. Op de Markt wordt gespind voor het goede doel en ge-jeu-de-bouled. Als je denkt dat er weinig te beleven is, ga dan eens met de Hoffotograaf en mij mee of volg de activiteitenkalender in de krant Delft op Zondag of op Uit in Delft. Zo zijn we in het weekend van 14 september bij de Open Monumentendagen en gaan we ook dit jaar weer naar de kermis.
Verder staat er in het kader van 75 jaar bevrijding nog veel moois te gebeuren. Komende maand komen reisorganisatoren kijken wat Delft te bieden heeft en ook Omroep MAX komt opnames maken. Van het songfestival in Rotterdam hopen we ook ons graantje mee te pikken. Ik hoop alleen dat er niet geklaagd gaat worden dat het te druk is, zoals in Amsterdam. Ik heb het idee dat ze daar liever criminelen dan toeristen te eten geven. Maar ja, die zullen wel beter betalen…

Meer berichten