<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Kennis nemen van alle ontwikkelingen die in het projectgebied spelen,tijdens Nieuw Delft Presenteert op 21 september a.s.
Kennis nemen van alle ontwikkelingen die in het projectgebied spelen,tijdens Nieuw Delft Presenteert op 21 september a.s. (Foto: Vincent Basler)

Bouw Broedplaats I Change in Nieuw Delft is begonnen

Delft is straks een duurzame plek rijker. In het projectgebied Nieuw Delft wordt namelijk gebouwd aan de Broedplaats I Change.

De bouw hiervan past in de missie om van Delft een rolmodel te maken als 'minimal food waste gemeente'. Daarnaast is dit een prachtig initiatief in de strijd tegen de voedselverspilling.
I Change 'the value of food' is een broedplaats waar alle activiteiten van de beweging zichtbaar worden.
Na de opening van I Change blijft deze open tot januari 2021, aan de Westlandseweg tegenover SC Delfland. Vanuit projectorganisatie Nieuw Delft wordt het initiatief ondersteund en Nieuw Delft zal zelf ook diverse reguliere activiteiten op deze broedplaats organiseren.

Minimale middelen
Het plan voor de broedplaats wordt op creatieve wijze met minimale middelen opgezet: een werk- en vergaderruimte in de Kas, de Truck voor eten en drinken en de Cabin voor allerlei activiteiten, waaronder educatie en informatie. Het veldje wordt ingericht met picknicktafels her en der, waar iedereen welkom is om hier zijn eigen kliekjes te nuttigen of recepten en goede food-gesprekken uit te wisselen. Er komen community moestuintjes, een recycle-straat met onder meer een community fridge, en vooral genoeg (bewegings)ruimte voor food-initiatieven!

Nieuw Delft
In het projectgebied Nieuw Delft is er specifieke aandacht voor thema's van nu, zoals vernieuwing, duurzaamheid en het veranderende klimaat, maar ook voor technologie, innovatie, verbinding, levendigheid en al dan niet tijdelijk ondernemen. Op het terrein aan de Westlandseweg slaan Nieuw Delft en I Change de handen in één. Medewerkers van Nieuw Delft zullen – zoals voorheen in Loods015 - met regelmaat aanwezig zijn om vragen over de plannen, verkoop van woningen en kavels en de bouwwerkzaamheden te beantwoorden, als aanvulling op de informatie en maquette in het stadskantoor. Op het event Nieuw Delft Presenteert op 21 september a.s. zal Mirte van Eijl, oprichtster van I Change 'the value of food', een presentatie geven. Voor meer informatie, raadpleeg www.nieuwdelft.nl.

Extra energie
en handige handjes

Met heel veel positieve energie is I Change recent begonnen met de bouw van de broedplaats. Hierbij kunnen ze heel veel extra energie en handjes gebruiken! Wil je meehelpen aan het bouwen van deze bijzondere plek? In september zijn er I Change bouwdagen op elke maandag, dinsdag en zaterdag. Meld je aan via ikwilhelpen@i-change.nu en bouw mee aan verandering!

Delft Presenteert
Nieuw Delft Presenteert zich weer aan de stad op 21 september a.s. Dan opent de Gemeente Delft de deuren weer voor jong en oud, voor al weer de vierde editie van Nieuw Delft Presenteert. Op deze open dag kunt u zowel binnen als buiten nader kennisnemen van de recente ontwikkelingen in het totale project Nieuw Delft. U bent tussen 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in de publieksruimte van het stadskantoor aan het Stationsplein 1 in Delft.

Nieuw Stadsdeel
Naast het historische centrum verrijst Nieuw Delft. Een nieuw stadsdeel van ongeveer 24 hectare, met ongeveer 1.200 woningen en meer dan 40.000 vierkante meter aan stedelijke functies. Met de komst van Nieuw Delft krijgen architectuur, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte en wordt de economische positie van de stad versterkt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>