<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Vrijstaande woning in verscholen hofje met extra, sfeervolle tuinloods

DELFT - Petra en Erik van Genderen wonen op een unieke locatie in Delft. Verscholen, met een heuse oprijlaan en op het erf van de Marlothoeve. Waarvan alleen de toegangspoort vanaf de Buitenwatersloot te zien is.

Hun woning is gebouwd op de grond van de boerderij. Op dit erf, dat inmiddels een fraai privé-hof genoemd kan worden, zijn in 2001 vier nieuwbouwhuizen opgeleverd. Het huis van Petra is een vrijgelegen woning, een villa zou je het wel mogen noemen. "Ik woon hier samen met mijn drie mannen", zegt ze, uiteraard doelend op Erik, maar ook op haar twee zonen. "Die zijn hier opgegroeid en hebben een geweldige tijd gehad. Vooral toen we op een gegeven moment een deel van de houtloods van de buurman konden kopen." Het is werkelijk een enorme loods van 161 vierkante meter, met een nokhoogte van circa 9 meter en fraaie kapspanten. Het inbouwen van een etage is dus heel goed mogelijk. Een heel bijzondere ruimte met een eigen karakter, die vele mogelijkheden biedt. Onder meer voor een bedrijf aan huis, maar ook natuurlijk hobby's. Deze bewoners gebruikten de loods als binnentuin, met een houtkachel, maar ook met een tafeltennistafel en een flipperkast. "En het is natuurlijk een ideale ruimte om feesten te houden en de geplande barbecue kan altijd doorgaan… In de tuin is verder een veranda met een zithoek, waar we echt heel veel zitten."
Petra en Erik kwamen vanuit Maastricht. Ze hebben zeventien jaar geleden een paradijsje midden in het westen van het land ontdekt. "Deze locatie is echt een goed bewaard geheim", zegt Petra. "Veel al wat oudere Delftenaren kennen de oorspronkelijke boerderij de Marlothoeve goed, maar weten niet van het bestaan van dit briljante hofje. Alles is helemaal in de stijl van de oorspronkelijke boerderij gebouwd. En je hebt echt het gevoel op een erf te wonen, er lopen zelfs kippen en katten rond. Een erf midden in de stad. Ook leuk, je woont met één been in Delft en met het andere in het Westland. Je fietst bijvoorbeeld in zeven minuten langs de Buitenwatersloot naar het centrum van Delft."
Zet je een stap in deze woning, dan sta je in een zeer ruime hal, met een vide naar de bovenverdieping. Door de dubbele glazen deuren kun je de mooie woonkamer al zien. Hier bevindt zich aan de voorzijde een xl-keuken. "We houden allemaal van koken en dan zitten we hier dus heel goed", zegt ze. "Twee jaar geleden hebben we nog alle keukenapparatuur laten vernieuwen. Belangrijk is ook dat we een heel groot en diep aanrecht hebben, dat vaak dus helemaal vol staat." Vandaar heb je een leuk uitzicht over het hof en er schijnt bovendien veel daglicht naar binnen. De genoemde inbouwapparatuur omvat onder andere een vijf-pits-gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een oven en combi-oven en de koelkast. "Heel prettig hoor, zo'n open keuken. De woonkamer verder is gezellig en kleurrijk ingedeeld. Ook hier is er veel daglicht door de ramen."
De woonkamer heeft een parketvloer en er is een gashaard. Er is ook een aanbouw gemaakt, die Petra en Erik hebben ingericht als werk- en muziekkamer. Via de trap kom je op de bovenverdieping, met vier slaapkamers, waarvan één met een aangrenzende badkamer. Die is ook vrij recent gemoderniseerd. Er is nog een tweede douche- en wasgelegenheid en een grote zolder. Via een vlizotrap kom je op de ruime zolder, met ook de CV-combiketel en WTW-installaties. Er is ook daglicht via de Velux-dakramen. De bewoners hebben twee eigen parkeerplaatsen en een eigen berging.

Buitenwatersloot 325C, Delft
(189 + 161 m²)
Vraagprijs is 1.075.000 k.k.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>