Dorine met de twee boektoppers die ze speciaal aanprijst
Dorine met de twee boektoppers die ze speciaal aanprijst

Jeugdboekentips van Dorine van DOK Voorhof

Algemeen

DELFT - Bij DOK, de vestigingen Centrum en Voorhof, hebben we verschillende zoekboeken te leen. Natuurlijk de bekende 'Waar is Wally'-serie, maar er zijn nog veel meer leuke, mooie, uitdagende en grappige zoekboeken voor alle leeftijden.

Wat dacht je van een koninklijk zoekboek? Weer eens wat anders, toch? In het boek 'Waar is Willem?' ga je op zoek naar onze enige echte koning en zijn familie. En terwijl je hem zoekt, leer je van alles over de koninklijke familie. Weet jij bijvoorbeeld waar Willem en Máxima elkaar ooit ontmoet hebben? En dat Ariane het liefst rijdt op haar eigen pony Fredje? Op iedere plaat is ook een extra zoekopdracht. Zo moet je op zoek naar alle obers die hard aan het werk zijn in de tuin van Drakensteyn, of naar alle flamencojurken in Sevilla. Het zijn platen gegrepen uit het koninklijke leven. Prinsjesdag komt voorbij, maar ook de verschillende huizen waar in gewoond en gewerkt wordt (paleizen) en de bij de koning geliefde Olympische spelen. Grappig getekend en het boek staat borg voor uitdagend zoeken.

Vilten flappen
Ook voor de allerjongste leners hebben we zoekboeken in huis. Het boek ´Beestje, waar ben je´ won al eens de prijs voor het babyboekje van het jaar. In dit stevige kartonnen boekje zitten verschillende dieren verstopt. Je vindt ze door de vilten flappen op te tillen. Op elke dubbele pagina keert de vraag 'Beestje, waar ben je?' terug. De mooie en heldere kleuren passen goed bij deze leeftijd. En waar zou nou het kindje zijn die het boekje leest? Die kan je zien door op de laatste pagina te kijken in het verstopte spiegeltje. Inmiddels zijn er vele varianten op dit boek uitgekomen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar wilde beesten in het boekje, 'Leeuw, waar ben je' of naar eenhoorns ('Eenhoorn, waar ben je?'). Vanaf circa 1 jaar. Kortom: in de bibliotheek valt genoeg te zoeken en te vinden. Kom eens langs en scoor jouw favoriet!