Jaap Renaud en zijn neefje Stan Groenewegen na een trainingssessie in de Vlaardingse Vaart
Jaap Renaud en zijn neefje Stan Groenewegen na een trainingssessie in de Vlaardingse Vaart

Jaap Renaud is grootverdiener voor Swim to Fight Cancer

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Jaap Renaud ging voor een streefbedrag van 5000 euro voor het evenement Swim to Fight Cancer Delft. Inmiddels staat de teller al op 6518 euro. Dat maakt hem -met afstand- de deelnemer die het meest heeft weten op te halen om te helpen de ziekte kanker een halt toe te roepen.

Door Ruud Stift

Helaas is Jaap niet onbekend met de ziekte. Zijn vrouw Rosalie is ernstig ziek. Ze heeft een levertumor. "Het gaat momenteel goed met haar. We blijven het positief benaderen. De gehele gemeenschap in Schipluiden leeft met ons mee. Dat is ook de reden dat mijn 'omzet' qua donaties zo de lucht in vloog. Iedereen van jong tot oud, van basisschoolleerling tot collega op het werk, heeft gedoneerd. Bedragen van 5 euro tot en met 200 euro. Het aantal donateurs? Dat zit tegen de 200 aan. Ja, ongelofelijk en mooi dat iedereen zo meeleeft en een steentje bijdraagt."

Triathlon
Jaap is goed in training voor de tocht van 2 kilometer in het Delftse Rijn/Schiekanaal.
"Ik heb al zes keer getraind in de Vlaardingse Vaart en een keer in de Lookwatering met Gerard van Leeuwen van Team Kobus. Hij was degene die me zes weken geleden attendeerde op het evenement. De eerste twee edities was ik als supporter aanwezig, nu dus als actief deelnemer het water in. Ben niet geheel onbekend met een baantje zwemmen, want ooit -20 jaar geleden voor het laatst- deed ik aan thriathlons. Hoewel zwemmen daarbij wel altijd mijn zwakste onderdeel was, verleer je dat eigenlijk niet. En sinds ik in dat prachtige, vlakke water van de Vaart lig, denk ik erover om dit nog een tijdje vol te houden na de Swim. Tenminste, zolang de weersomstandigheden het toelaten. De Vlaardingse Vaart is ook lekker schoon, omdat er altijd stroming staat. Het was afgelopen weekend best druk met bootjes, dus voor de zekerheid zwem ik dan met een boei achter me aan, dan word ik goed opgemerkt. Tijdens deze training zwom mijn neefje Stan Groenwegen mee. Hij doet mee aan de Junior Swim van zaterdag 7 september. Het leuke is dat hij ook talent heeft om mensen te enthousiasmeren voor het goede doel. In het tussenklassement bij de Junior Swim staat hij qua donaties op plek twee."

Team Kobus
"Ik zwem alleen, maar ik ben ingeschreven als teamlid van Team Kobus. Dit team leidt de dans bij de 'meeste donaties teams'. Met het ongelofelijke bedrag van 14.134 euro, bijna drie keer zoveel als nummer twee! Onderzoek kost nu eenmaal veel geld, dus hoe meer er opgehaald wordt hoe beter. Bij deze wil ik dan ook een laatste oproep doen aan iedereen om een bedrag te doneren. Dat kan via de volgende link: https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft/doneer-nu
Uit ervaring weten wij dat onderzoek écht helpt, sterker nog, door mee te doen aan een landelijk onderzoek zijn de kansen op herstel van Rosalie sterk toegenomen! Sponsor of doneer en help daarmee Fight Cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker." Kom Jaap en alle andere helden aanmoedigen op zondag 1 september!