Een alcoholvrij biertje kan ook heerlijk zijn zo merkten de studenten tijdens de promo
Een alcoholvrij biertje kan ook heerlijk zijn zo merkten de studenten tijdens de promo

Delftse studenten en bierbrouwerij promoten alcoholvrij bier

Algemeen

DELFT - Studenten Roeivereniging Proteus Eretes en Bierbrouwerij AB InBev maken samen werk van verantwoord drinken tijdens de Delftse studenten introductieweek OWee, van zondag 18 tot en met donderdag 22 augustus.

Op maandag 19 augustus organiseerden de brouwer en studentenvereniging een verrassende promotieactie bij Proteus Eretes om studenten kennis te laten maken met Leffe Blond 0.0%, het eerste alcoholvrije abdijbier van Nederland. De brouwer en studenten roeivereniging organiseerden de actie om 0.0% bier nog populairder te maken onder studenten.

Wilco Heiwegen, Woordvoerder bij Bierbrouwerij AB InBev:
"De introductieweek is een perfect moment om verantwoord genieten extra onder de aandacht te brengen van studenten. We zijn heel blij dat Proteus Eretes onze ambities voor verantwoord drinken deelt en 0.0% extra wil promoten tijdens de introductieweek. De reacties van studenten op Leffe Blond 0.0% zijn enorm positief, je merkt dat alcoholvrij bier echt ingeburgerd raakt onder studenten. Als brouwer ondersteunen we het Nationale Preventieakkoord, daarom zetten we tijdens de introductieweek extra in op het promoten van 0.0% bier onder studenten. De komende periode gaan we daarom verder aan de slag in andere studentensteden, ook na de introductieperiode. Ons doel is ervoor te zorgen dat in 2025 20% van al het bier dat we verkopen alcoholvrij of laagalcoholhoudend is."