<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Deelnemers aan een eerdere editie van de Swim, samen met Maarten van der Weijden  (rechtsachter). (Foto: Koos Bommelé)
Deelnemers aan een eerdere editie van de Swim, samen met Maarten van der Weijden (rechtsachter). (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

'Kom allen naar de Swim to Fight Cancer!'

DELFT - Michel Koolhoven (33) verzorgt de productieleiding binnen de organisatie van de Swim to Fight Cancer Delft.

Door Ruud Stift

Zelf noemt hij de Swim, die op zondag 1 september plaatsvindt, een 'evenement met een lach en traan'. Daarom is Michel ook zo blij en trots dat hij zijn steentje bij mag dragen.
"We zijn als Swim in Delft een soort 'filiaal' van de landelijke organisatie. Ik zorg dat alles eromheen op rolletjes loopt. De hele productie, dus dat betekent korte lijntjes en een goede afstemming met vrijwilligers en bestuur. In de afgelopen tijd heb ik veel contact onderhouden met allerhande bedrijven en organisaties om ze te bewegen ons met een bedrag of met middelen te steunen. Ik kan je vertellen, dat hield niet over, zonder daarmee meteen met de vinger te wijzen. We zijn iedereen die ons wel steunt natuurlijk hartstikke dankbaar, maar dan nog hebben we de Swim voor dit jaar maar net financieel rond gekregen. Daar stond ik eigenlijk wel een beetje van te kijken, maar niet getreurd, dat wordt dan de uitdaging voor volgend jaar: nog meer sponsors zoeken, zodat we wat ruimer in ons vel komen te zitten."

Goed en veilig
Michel stelde zich als doel niet alleen een mooie, maar ook een goede en veilige Swim op de agenda te zetten.
"De sponsoring en de inschrijfgelden van de deelnemers dekken de kosten van organisatie, maar we hopen met de 'nazit', de borrel met een hapje, een drankje en muziek aan de Hooikade bij Huszár alvast een soort buffer te creëren voor de volgende editie. Deze afterparty, waar nog even kan worden nagebabbeld met deelnemers en elkaar, begint om 16.30 uur en duurt ongeveer tot 18.00 uur. De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, opent de Swim op zondag 1 september rond 13.30 uur en om 14.00 uur gaan de eerste deelnemers te water voor hun tocht van twee kilometer naar de Oostpoort en terug. Het Rode Kruis, de Reddingsbrigade en het Hoogheemraadschap doen belangeloos mee, dat is toch mooi?"

Mooi doel
"Ik ken Sjaak Lispet, één van de initiatiefnemers van het eerste uur en bestuurslid van de Swim-organisatie in Delft, al jaren persoonlijk. Hij heeft een gigantisch netwerk binnen Delft en zet zich in voor menig goed doel in de regio. Toen ik hem een keer vroeg waar hij zoal nog wat hulp bij zou kunnen gebruiken, zei hij: 'Nou, bij de Swim hebben we altijd wel extra handjes nodig'. Ik vond dat bij uitstek een mooi doel om me voor in te zetten, dus ik ben erin gestapt. Daar heb ik nog geen seconde spijt van, want het is toch fantastisch om iets terug te kunnen doen voor anderen? Ik ben zelf gezegend met een gezond gezin, maar dat kan niet iedereen zeggen, helaas. Die ziekte grijpt overal om zich heen, bijna iedereen heeft er wel direct of zijdelings mee te maken. Daarom was ik zo onder de indruk toen we, op uitnodiging van de landelijke organisatie, een rondleiding kregen in het Antoni van Leeuwenhoek Instituut in Amsterdam. Gelukkig wist men te vertellen dat de research haar vruchten afwerpt. Bij sommige vormen van kanker is de overlevingskans procentueel sterk toegenomen. Maar we zijn er nog lang niet, dus hoe meer opbrengst en donaties vanuit de Swim hoe beter!"

Michel, in het dagelijks leven werkzaam als facilitair manager bij de politie, roept iedereen op om te komen kijken op zondag 1 september. "En natuurlijk ook op zaterdag 7 september, bij de Junior Swim in zwembad Kerkpolder. Zie ik u daar?"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>