Gezelligheid verzekerd op het Bierfestival aan de Brabantse Turfmarkt!
Gezelligheid verzekerd op het Bierfestival aan de Brabantse Turfmarkt!

12e editie Bierfestival op Brabantse Turfmarkt

Algemeen

DELFT - Zondag 25 augustus organiseert Bierlokaal Locus Publicus op de altijd gezellige Brabantse Turfmarkt het 12e Delftse Bierfestival.

De aanvang is 11.00 uur en om 19.00 uur sluiten de bands Rokus en 3 Speed Automatic het festival af. Dit jaar zijn er vele Nederlandse bierbrouwerijen aanwezig, maar gelukkig ook enkele Belgische.

Debutanten
Tussen de brouwerijen zitten een paar debutanten zoals Stadsbrouwerij Dukes uit Gorinchem, ROTT: Brouwers uit Rotterdam, Brouwerij Hommeles uit Houten en Brouwerij in de Nacht uit Venlo. Verder zijn een aantal oude bekende bierbrouwerijen aanwezig, zoals Bierbrouwerij De Arn uit Rijswijk,
Brouwerij Neptunus uit Leiderdorp en Brouwerij Leidsch Bier.

Starterspakket
Je kan alleen bier proeven in de daarvoor bestemde festivalglazen. Je betaalt met munten die op twee plekken op het festivalterrein te koop zijn. Er is een speciaal starterspakket te koop, gevuld met een paar verrassingen. Vorig jaar wisten 1750 bezoekers het festival te vinden en we hopen uiteraard dat we de weergoden mee hebben.

Wedstrijd
Ook dit jaar heeft het festival de wedstrijd 'Het Lekkerste/Beste bier van Zuid-Holland' uitgeschreven en een groot aantal bierbrouwerijen uit Zuid-Holland gaven hier gehoor aan. Een deskundige jury o.l.v. erkend bierconnaisseur Eugene Straver heeft alle bieren geproefd en daar is een algemene winnaar uit voort gekomen. Deze wordt tijdens het festival rond de klok van 13.30 uur bekend gemaakt en draagt een heel jaar lang het predicaat 'Lekkerste/Beste bier van Zuid-Holland 2019'.
Over de bands: Rokus speelt 'Nedergrunge' en 3 Speed Automatic, drie mannen uit Rotterdam, brengt een mengelmoes van psychedelische rock, stoner rock en heavy metal.