Autonomie en eigen regie staan centraal in Odensehuis De Linde Delft. (foto: PR)
Autonomie en eigen regie staan centraal in Odensehuis De Linde Delft. (foto: PR)

Odensehuis De Linde Delft met oog voor een nieuw perspectief

Algemeen

DELFT - Odensehuis De Linde Delft is een inloophuis, een ontmoetingsplek en informatiecentrum voor mensen met geheugenklachten, mensen met (beginnende) dementie én voor mantelzorgers, familie, vrienden en in dementie geïnteresseerde mensen in Delft.

Odensehuis De Linde is gevestigd in wijkcentrum de Hofstee aan de Sandinoweg 149 in Tanthof-Oost. Vanaf 27 augustus kun je elke dinsdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur gewoon binnenlopen: vrije in- en uitloop dus.
Een bezoek aan het Odensehuis is kosteloos voor de doelgroepen en bezoekers c.q. deelnemers bepalen zelf hoeveel zij financieel willen of kunnen bijdragen. "Voor de lunch vragen we elke deelnemer het spaarpotje op tafel te spekken met 3 euro", aldus één van de vrijwilligers van Odensehuis De Linde. Genoemde doelgroepen kunnen bij Odensehuis De Linde Delft binnenlopen voor een praatje, een kop koffie en een lekkere lunch. Neem deel aan een activiteit, of organiseer er samen iets. Niets moet, maar veel kan. Mensen met dementie zijn weliswaar ziek, maar zij kunnen nog van alles.
Ook voor informatie en advies over dementie en de omgang ermee, kun je binnenlopen. "Wij hebben onze eigen dementiebibliotheek en er is genoeg deskundigheid in huis." Het Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. Met elkaar maken ze het Odensehuis. Op basis van ieders ideeën, talenten en inbreng maken ze samen van het Odensehuis een thuis. "In het Odensehuis staat autonomie en eigen regie centraal en hebben we oog voor het creëren van een hernieuwd perspectief. Wil je een keer sfeer proeven bij Odensehuis De Linde Delft? Of als vrijwilliger deelnemen? Wil je samen met ons Delft een stukje dementievriendelijker maken? We ontmoeten je graag!"
Voor meer informatie kun je kijken op www.odensehuisdelindedelft.nl.