Maatjes gezocht, voor thuiswonende mensen met dementie.
Maatjes gezocht, voor thuiswonende mensen met dementie.

Alzheimer Stichting zoekt maatjes

Algemeen

Vrijwilligers van Alzheimer afdeling Delft-Westland-Oostland bieden ondersteuning bij de zorg voor thuiswonende mensen met dementie, zodat de mantelzorger tijdelijk wordt ontlast.

De vrijwilliger onderneemt, in overleg, activiteiten die passen bij de interesses en mogelijkheden van de mens met dementie. Mantelzorgers kunnen ook voor henzelf een beroep doen op de Bezoekdienst. In dat geval komt de vrijwilliger om ontspannende activiteiten te ondernemen met de mantelzorger. Er is momenteel behoefte aan de volgende maatjes: -Een mantelzorgmaatje voor de gezelligheid -Een oefenmaatje om samen lopen te oefenen -Een maatje voor een praatje met een sigaretje erbij -Een maatje met auto voor een ouder echtpaar in Delft -Een bingomaatje voor een oudere heer in Delft -Een weekendmaatje voor lieve oudere dame in Den Hoorn -Een gezelschapsmaatje voor een uurtje per week voor een oudere dame in Nootdorp -Een boodschappenmaatje voor een eenzame, oudere dame -Een wandelmaatje voor een oudere heer in Delft -Een maatje voor wandelen, rommelen in de tuin en andere gezelligheid -Een oppasmaatje voor een vriendelijke en zeer geleerde oudere man -Een fietsmaatje voor een oudere man voor de dinsdag -Een maatje met een brede interesse voor een oudere man in Delft -Een wandel- en koffiemaatje voor een 87-jarige man in Delft -Een maatje voor uitjes buiten Delft -Een maatje met interesse in stambomen en/of het maken van afspeellijsten van muziek -Een luistermaatje voor een oudere man in Delft. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Vraag dan de folder aan.
Of belt u dan met Mirona van der Linde, coördinator Bezoekdienst Dementie van Alzheimer DWO, via (06) 4571 2149 of bezoekdienst@alzheimerdwo.nl. Mirona is vanaf 19 augustus a.s. weer bereikbaar.