Een aantal van de jongeren die meedoen aan The Real Social. (foto: PR)
Een aantal van de jongeren die meedoen aan The Real Social. (foto: PR)

Een nieuw pad voor dertig Delftse jongeren

Algemeen

Een echte kans bieden aan jeugdige Delftenaren die soms toekomstperspectief dreigen te verliezen. Met dat doel is in Delft het project The Real Social begonnen.

Ruim dertig jongeren uit verschillende Delftse wijken wisten de twee buurtsportcoaches te vinden en zetten zich nu vrijwillig in voor de omgeving en werken aan hun eigen toekomst.
Wat doe je als je niet meer naar school gaat en misschien ook geen baan hebt? Wat als je niet weet wat je in de toekomst wil gaan doen? Veel jongeren vullen de overgebleven tijd in met rondhangen op straat en dat kan overlast veroorzaken. Maar meer dan dertig Delftse jongeren kiezen voor een andere weg, met The Real Social. Samen met de buurtsportcoaches zetten zij zich in voor de wijk en werken ze aan hun eigen toekomst.
De jongeren sluiten zich aan bij bestaande sportactiviteiten die de buurtsportcoaches organiseren. Zo begeleiden ze bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten op de playgrounds in de wijk. Ook kunnen ze meelopen met het logistiek- of marketingteam van Haaglanden Beweegt. Veel jongeren horen de enthousiaste verhalen van vrienden uit de wijk en melden zich spontaan aan bij The Real Social. Binnen The Real Social doen ze veel ervaring op, ontdekken ze talenten, krijgen ze een vergoeding en werken ze toe naar een certificaat.

The Real Social
In Delft is (een proeftuin van...) The Real Social gestart, onder begeleiding van Haaglanden Beweegt. The Real Social biedt samengevat jongeren de kans om iets voor de omgeving te betekenen en tegelijkertijd aan de eigen toekomst te werken. The Real Social wil nog meer jongeren een kans bieden via www.therealsocial.nl.