Glenn ziet in Derrick een 'gouden' rolmodel
Glenn ziet in Derrick een 'gouden' rolmodel

'Derrick is een rolmodel voor jongeren'

Algemeen

DELFT - Opgeleid als civiel ingenieur aan de TU Delft, evolueerde Glenn Weisz gaandeweg tot 'ondernemer in talentontwikkeling': mensen op die plek laten landen waar ze tot hun recht komen. Eén van zijn medewerkers is Derrick Leeuwin, net als hij een dertiger met Surinaamse roots. Een gouden gozer en een gouden klinker dus meer dan waard: "Wat díe man allemaal doet ...!"
"Ik ben heel gepassioneerd over talentontwikkeling, of het nu gaat om kinderen, studenten of professionals in een organisatie: ik wil helpen om ze op de juiste plek te zetten. Mijn stichting 'Can I dream' is gericht op jongeren van 12 tot en met 18 jaar in Delft en omstreken en focust op identiteitsontwikkeling. We maken jongeren uit kwetsbare omgevingen bewust van hun talenten en we ondersteunen ze om deze optimaal te benutten.
Elke zondag, 23 weken lang, komen er zo'n 20 jongeren samen. Dan is er telkens een inspirator waarmee zij zich kunnen identificeren: een sporter, een wetenschapper, een kunstenaar ... Die vertellen over hun beroep, over de persoonlijke reis die ze afgelegd hebben om daar te komen waar ze nu zijn. Zo hebben we de afgelopen twee jaar via 'Can I dream' al honderden jongeren weten te bereiken.

Drijvende kracht
Als directeur zie ik van dichtbij wat Derrick als projectleider dag in dag uit doet voor die jongeren. Hij is voor hen het gezicht, het aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon.. Hij geeft de jongeren een veilig gevoel, ze weten dat ze gehoord en gezien worden ... En Derrick is zelf óók een rolmodel, want hij heeft in zijn vroegere leven niet altijd de juiste keuzes gemaakt, heeft dat weten om te gooien en is daardoor een sprekend voorbeeld voor deze jongeren."

Vind jij iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in Delft. Bestel de klinker via www.delftisgoud.nl of bezoek de pop-up winkel in de VVV Delft (Kerkstraat 3).