Enkele oudere buurtbewoners testen de aan hen gedoneerde ontmoetingsbank aan de Kristalweg
Enkele oudere buurtbewoners testen de aan hen gedoneerde ontmoetingsbank aan de Kristalweg

Ontmoetingsbank voor ouderen

Algemeen

DELFT - Afgelopen week onthulde groep 7/8 van de Gabriëlschool Harnaschpolder haar zelf ontworpen ontmoetingsbank speciaal voor oudere buurtbewoners.

De klas werkte de afgelopen maanden samen met studenten uit Delft in een project van Stichting Move. Samen gingen zij op onderzoek uit in de buurt en zij ontdekten dat sommige ouderen behoefte hebben aan een plekje om rustig te zitten, waar ze aanspraak hebben van voorbijgangers.

Houtbewerkers
De kinderen wilden graag iets voor deze ouderen betekenen en besloten een bank voor hen te plaatsen. Deze ontwierpen ze samen met de houtbewerkers van Stichting Hout Van Jou. De speciale bank werd feestelijk onthuld onder het genot van een gezond hapje en drankje, want ook de gezondheid van de buurt gaat de klas aan het hart. Samen met de studenten hadden zij daarom sandwiches en fruitsalades gemaakt. De Albert Heijn aan de Van Foreestweg sponsorde de boodschappen, een prachtig gebaar!

Gedichtje
De bank is te vinden in de centrale hal van Kristalweg 24 t/m 60. Op de rugleuning is een plaat bevestigd waarop een gedichtje te lezen is. Dat gedicht schreven de kinderen zelf, en is in hout vereeuwigd door Laserbeest uit Delft. Commentaar van de enthousiaste, betrokken leerlingen en andere participanten: "We hopen dat de bewoners van de Kristalweg nog lang plezier zullen hebben van hun ontmoetingsbank!"