De nieuwe crossover KIA XCeed met een coupé-daklijn.
De nieuwe crossover KIA XCeed met een coupé-daklijn.

KIA XCeed: stijlvol en expressief alternatief voor traditionele SUV

Algemeen

De nieuwe KIA XCeed is gepresenteerd. De urban crossover is het vierde lid van de nieuwe Ceed-familie.

Het model combineert een sportieve coupéstyling met al even sportieve rijeigenschappen. Maar ook met de veelzijdigheid van een traditionele SUV. De officiële onthulling van de KIA XCeed heeft inmiddels plaatsgevonden.

Het design
Waar is de nieuwe KIA XCeed ontworpen? Voor het ontwerp zijn verantwoordelijk de mensen van het Europese Designcentrum van KIA in Frankfurt. Zij hebben een onderscheidende XCeed met een coupé-daklijn ontworpen.
De urban crossover heeft extra bodemvrijheid in combinatie met een lagere daklijn. Dit geeft auto een sportiever positie ten opzichte van een traditionele SUV. Tegelijkertijd zorgt de hogere zitpositie voor een beter zicht op de weg, in vergelijking met een conventionele hatchback.

Grotere rivalen
Ten opzichte van zijn grotere rivalen biedt de nieuwe KIA XCeed meer dynamiek, niet alleen op het gebied van design, maar ook wat betreft de rijeigenschappen. Daarnaast is de interieur- en bagageruimte vergelijkbaar met die van populaire SUV's in Europa.
"Het sportieve design en karakter maken de nieuwe KIA XCeed aantrekkelijker dan andere langere en grotere SUV's", aldus de ontwerpers. "Toch doen deze eigenschappen geen afbreuk aan de veelzijdigheid. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de bagageruimte is de XCeed net zo praktisch als een SUV."

KIA Autohaag Zeeuw Delft
www.kia.com/nl/delft/