Afbeelding

5 redenen om vaker de fiets te pakken

Algemeen

Heb jij ook een fiets in de schuur staan welke je nauwelijks gebruikt? Dat is zonde. Er zitten namelijk veel voordelen aan fietsen. Van sommige voordelen profiteer je al zodra je één rondje gefietst hebt. Voor andere voordelen moet je juist weer met enige regelmaat fietsen. In dit artikel lees je 5 redenen waarom je toch wat vaker de fiets moet pakken. Lees dus snel verder om te zien of één van deze redenen jou over kunnen halen.

Een goede manier om te ontspannen
Ga je eindelijk weer eens de fiets uit de schuur pakken? Fietsen is een hele goede manier om je te ontspannen. Je ontkomt tijdens het fietsen even aan de drukte van het dagelijkse leven. Daarom kan het lekker zijn om na een lange kantoordag eens uit te waaien op de fiets. Ga je gewoon een rondje fietsen voor de ontspanning, dan kun je er ook voor kiezen om door de natuur te fietsen. In een rustige omgeving ontspan je natuurlijk makkelijker dan in een hectische stad. Natuurlijk kun je ook ontspannen door te wandelen, maar op de fiets leg je een grotere afstand af, waardoor je meer ziet van je omgeving.

Regelmatig fietsen maakt je fit
Door te fietsen verbeter je je conditie, maar om er echt veel van te merken zul je toch minimaal 3 keer per week op de fiets moeten stappen. Je zult merken dat wanneer je andere dingen doet dan fietsen, je ook een beter uithoudingsvermogen krijgt. Tot slot krijg je sterkere spieren dankzij het fietsen, wat je ook weer in verschillende aspecten van je leven kunt gebruiken. Ook voor de ontwikkeling van je kinderen is fietsen zeer belangrijk. Koop een goede 18 inch meisjesfiets of een jongensfiets 14 inch en ga samen op pad!

Fietsen is heel sociaal
Fietsen is goed om sociale contacten te onderhouden, al komt dit niet vanzelf. Fiets je naar je werk dan kun je met collega's mee fietsen, wat heel gezellig kan zijn. Daarnaast kun je fietsen ook gebruiken om je banden met familieleden te verbeteren. Breng je weinig tijd door met je kinderen, dan heb je op de fiets een goed moment om samen te kletsen. Tijdens het voeren van een gesprek gaat de tijd ook veel sneller, waardoor je sneller op je plaats van bestemming lijkt te zijn, of juist een nog langer rondje kunt fietsen.

Een betere slaap
Wist je dat fietsen er ook voor zorgt dat je beter slaapt? Dit effect is al merkbaar door één keer 30 minuten op de fiets te stappen. Je slaapt dieper en je valt ook makkelijker in slaap. Ook als je geen slaapproblemen hebt, zul je merken dat de kwaliteit van je slaap wel beter is door het fietsen. Een goede nachtrust zorgt er op zijn beurt weer voor dat je de dag na het fietsen beter kunt presteren. Fietsen zorgt er al voor dat je je beter kunt concentreren, maar in combinatie met de goede nachtrust is dit effect dus nog groter.

Weinig risico op blessures
Tijdens het fietsen worden je gewrichten weinig belast. Dit zorgt ervoor dat fietsen een sport is met weinig risico op blessures, in vergelijking met bijv. hardlopen. Tijdens het hardlopen komt er elke stap een grote druk op je gewrichten, waarbij je ook de kans hebt om mis te stappen en door je enkel te gaan. Fietsen is een lichte beweging waardoor je dus weinig kans hebt op een gescheurde spier of overbelasting.