Het toekomstbeeld van de woonwijk De Kreek in Den Hoorn. (foto: PR)
Het toekomstbeeld van de woonwijk De Kreek in Den Hoorn. (foto: PR)

Bouw veelzijdige woonwijk De Kreek officieel van start

Algemeen

DEN HOORN - Het officiële startsein voor de bouw van De Kreek in Den Hoorn is afgelopen week gegeven.

Dit gebeurde door wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen, in samenwerking met Peter van Ling, directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland, en Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep. De Kreek is een groene en waterrijke wijk, waar in totaal 116 grondgebonden woningen en 2 appartementencomplexen worden gebouwd. De Kreek wordt in verschillende fasen gebouwd.

Start bouwfase 1
De bouw van fase 1 is nu officieel van start gegaan. De woningen van fase 2 zijn momenteel in de verkoop. De verkoop van fase 3, een appartementengebouw, begint op woensdag 26 juni a.s. In het bijzijn van de kopers en betrokkenen van fase 1 werd de officiële start van de bouwwerkzaamheden gevierd. Wethouder Wendy Renzen–van Leeuwen prees het proces dat heeft geleid tot nieuwbouwproject De Kreek: "Door optimaal samenwerken en de inzet van alle partijen, is deze eerste Cittaslow woonwijk in de wereld tot stand gekomen. In De Kreek is het straks fijn wonen. Harmonie met het landschap, een goede infrastructuur en veiligheid in de wijk staan centraal. Daar zijn wij als gemeente erg trots op!" Peter van Ling zei in zijn speech: "We zijn erg tevreden over de kwaliteit van project De Kreek, die ook in de huurwoningen tot uiting komt. In twee fasen worden 64 huurwoningen gebouwd, waarmee we veel mensen van een nieuwe woning kunnen voorzien." Erik den Breejen was ook enthousiast over het proces dat doorlopen is en vergenoegd dat de bouw nu van start is gegaan: "Naast de uitstekende samenwerking met de gemeente en Wonen Midden-Delfland, wil ik ook graag bureau Wissing bedanken voor hun inzet om er een mooi stedenbouwkundig plan van te maken. Dankzij die kwaliteit kunnen wij deze fantastische woningen bouwen, waar ik verwacht dat onze kopers met veel plezier wonen!"

Cittaslow woonwijk
De Kreek wordt een woonwijk waarin het dorpse karakter van de gemeente goed zichtbaar is. De omgeving van de woningen is zo ingericht, dat het er fijn is om te wonen en op bezoek te gaan. Bij de ontwikkeling van De Kreek is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de woningen gasloos en liggen er PV-panelen op de daken. De straatverlichting werkt op zonne-energie. En je kunt er je elektrische auto opladen. Zelfs de woningen dragen bij aan de biodiversiteit. De woonwijk bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden. In het groene gebied kunnen kinderen spelen met natuurlijk materiaal. Ook biedt de groene omgeving een mooie wandelroute door de wijk. Langs de hoofdweg komt een fleurig bloemenlint, zodat er bijen en vlinders kunnen leven. Het regenwater wordt via speciale goten in de wegen en greppels afgevoerd naar de groene gebieden en de kreek. Hiermee wordt wateroverlast bij hevige regenbuien voorkomen. De groene speelplek loopt in natte periodes gedeeltelijk onder. Dit wordt een wadi genoemd. Via de steigers en stapstenen kom je met droge voeten aan de overkant. Het water zakt langzaam in de bodem, zodat de wadi na enkele uren weer droog is.

Diverse woningtypen
In De Kreek komen veel verschillende woningtypen te staan. Op www.dekreek-denhoorn.nl staat info over de woningen die nog te koop staan. Woningstichting Wonen Midden-Delfland verzorgt de verhuur van de huurwoningen, kijk daarvoor op www.wonenmd.nl.