<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Rick is druk bezig met het repareren van een laptop. (Foto: EvE)
Rick is druk bezig met het repareren van een laptop. (Foto: EvE) (Foto: )

Computershop Delft komt graag aan huis

DELFT – Computershop Delft is al sinds het begin van de jaren '90 gevestigd aan de Binnenwatersloot. In 1992 nam de huidige eigenaar Erik van Schelven de winkel over. Er is veel veranderd sindsdien. De techniek is verbeterd, en de dienstverlening is gegroeid.

"Vroeger hadden we alleen de winkel", vertelt Erik. Tegenwoordig komen we echter ook graag bij particulieren en bedrijven aan huis om computerproblemen op te lossen. Dat doen we niet alleen in Delft, maar ook in de omtrek. Dus ook in Den Hoorn."

Het is een veelvoud van computerproblemen waar de mensen van Computershop Delft bij kunnen assisteren. "Een veel gehoord probleem betreft de wifi en internet, wat overigens twee verschillende dingen zijn. Het kan variëren van traag internet tot bereikproblemen, en we kunnen daar een scala aan oplossingen voor bieden, zoals een accesspoint installeren, wifi-extenders plaatsen of, ook een probaat middel; bekabeling aanleggen. 
Ook een veel voorkomend probleem: back-ups maken. "Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk dat is", waarschuwt Erik. "Bedenk je maar eens hoe onthand je bent als je je mailbox kwijt bent, of hoe jammer het is als foto's verloren gaan."

Veilig
Natuurlijk komen ook hardwareproblemen geregeld voor; computers die niet meer opstarten, of een laptopscherm dat kapot gaat. "In dat laatste geval verhelpen wij dat niet aan huis. Onze werkplaats is daar beter geschikt voor", zegt Rick Bosch, de collega van Erik. In het verlengde daarvan helpt hij u ook graag met het opschonen van trage computers of het installeren en deïnstalleren van software. Een APK noemen wij dat."
En dan is er natuurlijk beveiliging. Phishingmails, virussen, ze bedreigen uw computer en uw internetidentiteit. Computershop Delft kan u hierin prima adviseren en de benodigde tools leveren. "Ook Bedrijven adviseren wij graag over hun AVG compliance en beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan encryptie voor gevoelige informatie."
Voor hulp aan huis hoeft de expert overigens ook lang niet altijd daadwerkelijk aan huis te komen: "Wij kunnen remote vaak ook veel problemen oplossen. Computers die wij installeren krijgen de benodigde software mee, zodat wij vanuit onze werkplaats mee kunnen kijken of zelfs uw computer over kunnen nemen."

En ja, zelfs als u een probleem heeft met uw streamingapparatuur of uw televisie, dan kan Computershop Delft u helpen. "Het is niet onze expertise, maar we weten er wel meer van de gemiddelde gebruiker", aldus Erik. "Dus meestal komen we er wel uit." www.computershopdelft.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>