<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Op 22 juni halen de beste gym-, turn-, spring- en danstalenten op hét sportpodium in Rotterdam Ahoy alles uit zichzelf.
Op 22 juni halen de beste gym-, turn-, spring- en danstalenten op hét sportpodium in Rotterdam Ahoy alles uit zichzelf. (Foto: )

Dancin' Delft danst voor nationaal eremetaal

DELFT - Op 22 juni halen de beste gym-, turn-, spring- en danstalenten op hét sportpodium in Rotterdam Ahoy alles uit zichzelf voor het nationale eremetaal. Dancin' Delft doet in de finale mee aan de Nederlandse kampioenschappen Jazz Dans op B niveau.

Door Martin Groen

In februari van dit jaar kwam de Jazz Dansgroep onder leiding van Daniëlle Houtkamp en Mauricio Kleis Kivits door de voorrondes en plaatste het zich voor de finale. Komend weekend strijden zij tegen zes andere verenigingen om het felbegeerde Nederlandse kampioenschap.

Hecht team
Daniëlle Houtkamp danst al vanaf haar zesde jaar en geeft al jaren les aan verschillende groepen bij Dancin' Delft. Sommige meiden die nu in de finale staan, traint zij al van jongs af aan. Haar band met de vereniging en de leden is dan ook heel sterk. Daniëlle: "De groep die in de finale staat bestaat uit één jongen en zeventien meiden. De groep danst al jaren met elkaar. Ze zijn heel ambitieus, zowel op school of werk als ook met dansen. Ze willen blijven leren en zich verder ontwikkelen. Daar haal ik zelf enorm veel voldoening uit." Samen met Mauricio vormt ze een hecht team, dat elkaar aanvult. "Hij is negentien jaar oud, dus ik kan hem vanuit mijn ervaring bijbrengen hoe je lesgeeft en een choreografie opbouwt. Hij is technisch waanzinnig goed en houdt mij scherp."

Geen garantie
In de voorrondes stond Dancin' Delft van de 25 teams bovenaan, maar dat geeft geen garantie dat het Nederlands kampioenschap zomaar wordt binnengehaald. Daniëlle: "Elk team begint komend weekend weer helemaal op nul. We zijn positief en heel erg gemotiveerd, maar er komt meer bij kijken om kampioen te worden. Natuurlijk willen we graag Nederlands kampioen worden en we trainen er hard voor. Maar dat doen de andere teams ook. Je bent ook afhankelijk van de jury die ons beoordeelt op drie onderdelen: choreografie, uitvoering en 'dansant'. Met name dat laatste is moeilijk. Het gaat er dan om dat je meer doet dan alleen maar het tempo of het ritme van de muziek volgen. Er moet harmonie zijn tussen de muziek en het bewegen, het moet als het ware uit jezelf komen. Daar werken we heel hard aan. Zo proberen de dansers de manier waarop zij in het leven staan te vertalen in de dans. Waar we staan ten opzichte van de andere verenigingen weet ik niet. Dat is moeilijk om te bepalen. Zaterdag bepaalt de jury, die uit zes leden bestaat en door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie wordt samengesteld, wie de beste is."

Champions
Het is in elk geval duidelijk dat er een spannend weekend aankomt voor de groep Delftse Jazz Dansers. Ze worden in elk geval aangemoedigd door familie, vriendjes en het bestuur van Dancin' Delft. Daar zal het niet aan liggen. "Op het moment van de prijsuitreiking, dan vraag ik me altijd af waarom ik dit doe. Dat is zo spannend en ben ik geweldig nerveus. Maar als team zullen we er staan en hopelijk horen wij na de prijsuitreiking het nummer 'Stand up for the champions'". Kaarten voor Dutch Gymnastics the Finals zijn nog verkrijgbaar via www.eventbrite.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>