<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een appartementencomplex deel uitmakend van Nieuw Delft.
Een appartementencomplex deel uitmakend van Nieuw Delft.

Groen licht voor aanvulling Nieuw Delft

DELFT - Afgevaardigden van de Gemeente Delft hebben deze week overeenkomsten getekend. Drie projecten die een mooie aanvulling vormen op het huidige aanbod in Nieuw Delft.

De overeenkomsten zijn getekend met Ballast Nedam Development, Bouwfonds Property Development en Synchroon. Dit gebeurde tijdens de vastgoedbeurs Provada. Dit is het nieuwe stadsgebied in Delft naast de historische binnenstad en het prachtige station. Het gebied bestaat uit drie deelgebieden: de nagenoeg gereed-zijnde Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof.
Sten Karelse (directeur Ballast Nedam Development), Martina Huijsmans (wethouder gemeente Delft) en Fidan Bulut (gebiedsmanager Projectorganisatie Nieuw Delft) ondertekenden de koopovereenkomst voor het project 'Gezicht op Delft', gelegen in het Van Leeuwenhoekkwartier. Het plan bestaat uit koopwoningen in het luxe segment: een appartementencomplex met 25 royale appartementen met een magnifiek uitzicht op De Kolk en 17 riante grachtenpanden aan de Westsingelgracht. De verklaring van de bouwer: "Gezicht op Delft is het derde project van ons in Nieuw Delft. Eerder ontwikkelden wij de projecten Floris en Guldenwater. Qua duurzaamheid presteren de woningen in Gezicht op Delft beter dan de opgelegde normen en waarden. De woningen worden gasloos en dus 'all electric' uitgevoerd en zijn zo goed als energie-neutraal. Daarnaast wordt er een gemiddelde GPR-score van 8 voor duurzaam bouwen behaald."
In het noordelijk deel van de Abtswoudse Hof heeft Synchroon het plan Porseleinen Hof ontwikkeld. Afgelopen donderdag ondertekenden Tobias Verhoeven (directeur Synchroon), Martina Huijsmans (wethouder Gemeente Delft) en Fidan Bulut (gebiedsmanager Projectorganisatie Nieuw Delft) een ontwikkelingsovereenkomst voor dit plan. Het plan bestaat uit een speelse stapeling van kleine en middelgrote appartementen op een commerciële plint en een aantal grondgebonden woningen met veel ruimte voor de wensen van de toekomstige kopers. Dit deelgebied ligt aan de Nieuwe Gracht, met recreatief water en een natuurlijke oever. Aan de noordelijke en westelijke zijde sluit zij aan op de Westlandseweg en de Papsouwselaan. De ontwikkelaar van Synchroon: "In totaal gaat het om ongeveer 90 huur- en koopwoningen die door hun beoogde verschijningsvorm en kleur samen het Porseleinen Hof worden genoemd. Naast de architectuur is ook de toepassing van groen over meerdere verdiepingslagen kenmerkend voor dit project. In samenspraak met de Projectorganisatie Nieuw Delft wordt dit initiatiefplan de komende maanden verder uitgewerkt."
Voor het plan The Family Delft werd ook een ontwikkelingsovereenkomst op de Provada ondertekend door Wicher Mol (Ontwikkelingsmanager Bouwfonds Property Development), Martina Huijsmans (wethouder Gemeente Delft) en Fidan Bulut (gebiedsmanager Projectorganisatie Nieuw Delft). De uitleg van de ontwikkelaar: "Ons plan The Family Delft ligt in het Van Leeuwenhoekkwartier en grenst aan de reeds gerealiseerde studentenwoningen X-Ray. De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen."
Kijk voor meer informatie op www.nieuwdelft.nl.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>