<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Makelaar Ronald Roepman aan het woord...
Makelaar Ronald Roepman aan het woord...

De 'overspannen' woningmarkt is nog niet helemáál voorbij

DELFT – Overal om je heen hoor je dat de overspannen woningmarkt zo'n beetje voorbij is. De rol van een aankoopmakelaar blijft echter onverminderd belangrijk.

Roepman Makelaardij beziet de woningmarkt en constateert dat er in de categorie tot en met 3,5 ton veel vraag is. Een vraag die groter is dan het aanbod. Ronald Roepman geeft aan, dat dit onder andere aan de bouwproductie ligt. "Er is gewoon te weinig gebouwd in de voorgaande jaren. Dat is de reden dat de prijzen juist in dit marktsegment flink omhoog zijn gegaan. De nieuwbouwhuizen die gebouwd zijn bevinden zich doorgaans in het hogere prijssgement."

Brede doelgroep
Ronald Roepman haalt Delft Kennisstad aan. Veel net-afgestudeerden en expats shoppen juist in dit segment. Maar de doelgroep is breed, ook de jonge starter maakt er deel van uit. "Tegenwoordig vaak vergezeld van zijn of haar ouders, die mede kunnen investeren in een woning", gaat hij verder. " De starter is een beetje uit de markt geduwd, die komt niet makkelijk meer aan een betaalbare woning. Hier wordt de schaarste extra duidelijk." Bij Roepman Makelaardij maakt de service Aankoopbegeleiding dan ook deel uit van het aanbod. Volgens Roepman wordt hier veel naar gevraagd, want hiermee kan het kantoor partijen echt van dienst zijn. "De NVM-makelaar kan vaak de helpende hand zijn."

'Snel schakelen'
Met een vraag die groter is dan het aanbod in een bepaald segment, wordt vaak daadwerkelijk de vraagprijs geboden of zelfs meer! Maar is de vraagprijs en het geboden bedrag wel reëel? Een aankoopmakelaar weet raad. De voordelen van een aankoopmakelaar zijn volgens Roepman evident. "Om maar wat te noemen, de makelaar kent de buurt en de straat, weet hoeveel vergelijkbare woningen hebben opgebracht", zegt hij. "Hij weet wat de problemen aan een woning kunnen zijn. Bovendien heeft hij een goed inzicht van hoe de buurt zich in de toekomst zal ontwikkelen. En we zijn natuurlijk helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt." Een belangstellende die met een aankoopmakelaar de onderhandelingen in gaat, die zal meer kans maken. "Met een aankoopmakelaar word je namelijk serieuzer genomen. De wijze waarop je denkt te gaan financieren is meestal al duidelijk. Dat maakt dat een verkoper sneller voor die bieder zal kiezen." Bij de dienst Aankoopmakelaar van Roepman Makelaardij wordt altijd gewerkt op basis van no cure no pay. Wordt er geen aankoop gedaan, dan is de klant verder niets verschuldigd. "Als aankoopmakelaar zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen." Ook niet onbelangrijk, men kan een gratis waardebepaling laten doen. Als het nog niet helemaal vastomlijnde plannen zijn, maar je wilt je oriënteren, dan kun je Roepman Makelaardij inschakelen om te laten bepalen wat je huis waard is. Is dit het juiste moment om het huis te koop te zetten? "Iedereen kan altijd vrijblijvend langs komen, dan kunnen we meteen het één en ander uiteen zetten."

Grote beslissing
Een goede aankoopmakelaar kan vooraf al aardig inschatten welke investeringen je zult moeten doen. Een huis kopen is vaak de grootste uitgave die mensen doen tijdens hun leven. Helaas is er niet altijd voldoende tijd om over zo'n grote beslissing na te denken en moet er vaak snel besloten worden, zeker als de markt schaars is. Pas op voor emotionele beslissingen. "Juist als het op onderhandelen aankomt, is het zaak je hoofd koel te houden." Voor meer informatie: www.roepman.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>