<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De extra sportieve uitvoering van de Suzuki Swift Sport, met de legendarische toevoeging Katana.
De extra sportieve uitvoering van de Suzuki Swift Sport, met de legendarische toevoeging Katana.

Legendarisch naambordje Katana aan Suzuki Swift Sport gehangen

De Katana was ooit een sportieve motorfiets. Nu is het ook de benaming van de topuitvoering van de Suzuki Swift Sport.

Bij de Suzuki Swift Sport Katana is exclusiviteit gegarandeerd. Hiervan worden namelijk dertig exemplaren geproduceerd, speciaal voor de Nederlandse markt.
Katana, waar staat die naam precies voor? Het is de naam van een zwaard dat Japanse Samoerai-strijders gebruikten, een vlijmscherp wapen dat met de hand werd gesmeed. Maar ook is het de naam van de legendarische motorfiets die in 1981 werd geïntroduceerd, de Suzuki Katana.
Voor het eerste wordt de naam nu ook gebruikt bij Suzuki Auto's, voor het nieuwe topmodel van de Swift Sport. De toegevoegde sportiviteit wordt duidelijk benadrukt door het uitlaatgeluid. Elke Swift Sport Katana krijgt standaard een speciale sportuitlaat. Het interieur met lederen bekleding en een dikker sportstuurwiel maakt het geheel af. De Swift Sport Katana beschikt verder, net als elke Swift Sport, onder meer over adaptieve cruise control, automatisch geregelde airconditioning, navigatie, Apple Carplay & Android Auto, superlichte 17-inch lichtmetalen wielen en sportstoelen. Optioneel zijn speciaal geselecteerde lichtgewicht 18-inch OZ lichtmetalen velgen met Michelin Pilot Sport 4 banden leverbaar.
De prijs is 28.999 euro, inclusief afleveringskosten of private lease vanaf 479 euro per maand, een vast bedrag waarin álles behalve brandstof is inbegrepen. Dit is op basis van een leaseperiode van 48 maanden, met 10.000 kilometer per jaar.
Net als de sportieve motorfiets wordt ook de Suzuki Swift Sport Katana enkel geleverd in de kleuren zilvergrijs en zwart metallic. De auto is altijd voorzien van een contrasterende striping en grille. In totaal worden er dertig auto's geproduceerd, waarvan vijftien exemplaren in het Premium Silver Metallic en vijftien exemplaren in het Super Black Pearl. Elk exemplaar wordt genummerd en die nummering komt op meerdere plekken terug. Zo staat het nummer boven de achterste raamstijl en is het ook geborduurd in de bekleding van de voorstoelen. De eerste exemplaren worden in mei 2019 geleverd.
De Suzuki Swift Sport Katana is per direct en exclusief online te bestellen via Suzuki.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>