Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

Comfortabel en licht appartement op hoeklocatie met mooi uitzicht

DELFGAUW - Tien jaar geleden verhuisden Tessa en Joost vanuit de Wippolder naar Delfgauw. Ze kozen voor een nieuwbouw-appartementencomplex. Op een mooie locatie aan het water langs de Delftsestraatweg.

De precieze straatnaam-aanduiding is Graaf Willem II laan. Tessa en Joost hebben hier de beschikking gekregen over een fraai appartement op de toplaag. "De reden van onze keuze? Het zag er uit als een interessant project en het was lekker in de buurt van Delft. Maar het is ook een leuk deel van Delfgauw, zo vlak bij het oude gedeelte. Bovendien kun je van hier uit zo naar het natuurgebied van de Delftse Hout lopen." Tessa en Joost komen oorspronkelijk niet uit Delft, maar hebben hier aan de TU gestudeerd. De eerste jaren hebben ze samengewoond in een portiekwoning in de Wippolder. En toen kregen ze de kans om dit appartement te kopen. Ze hebben uiteindelijk ook twee zoontjes gekregen met de namen Bas, die inmiddels tien jaar is en Mark (8). "Die zitten allebei op rugby en hun club is in de Delftse Hout en dat is vlakbij onze woning."
Tessa en Joost hebben dus twee opgroeiende kinderen en met z´n vieren zijn ze een beetje uit de woning gegroeid. "Daarom hebben we nu een nieuwbouwhuis op de Schoemaker Plantage gekocht", zegt Tessa. De nieuwe woonlocatie Schoemaker Plantage bevindt zich mooi verscholen achter de TNO-gebouwen langs de Schoemakerstraat. "We gaan dus in feite weer terug naar de Wippolder", zegt Joost. Toen Tessa en Joost hun huidige appartement betrokken, was dat heel compleet ingericht. Met een mooie keuken en een goede badkamer. "Die zien er nog steeds heel goed uit en voldoen nog prima", zegt Tessa. Met de lift kom je op de toplaag, waar een galerij met een fraai uitzicht over de binnentuinen toegang geeft tot de diverse woningen. Het gehele appartement is voorzien van een voormalige houten gymzaalvloer. De woonkamer is heel licht te noemen. Dit is vanwege de grote ramen in de gevel, maar ook de ramen aan het einde van het schuin oplopende plafond. Deze geven het appartement een loft-achtige uitstraling. "Hierdoor kan er extra veel daglicht naar binnen schijnen", beschrijft Tessa. "Op ons balkon hebben we een mooi ver uitzicht over het water, de daken van de huizen van Delfgauw en soms kun je wel kijken tot aan Rotterdam. We zitten er best vaak, maar op de galerij zitten we ook vaak gezellig buiten. En die hebben we vaak helemaal voor onszelf alleen. Hier wonen trouwens leuke mensen, we hebben leuke contacten. Er heerst een goede sfeer en er is een leuke sociale controle." In de woonkamer is een moderne open keuken, voorzien van een vaatwasser, een koelkast, een combimagnetron en een vijf-pits gaskookplaat. In het appartement zijn voor twee ruime slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft een vaste kastenwand. Ook aan de balkonzijde is er een grote slaapkamer. De badkamer heeft een douche, een ligbad en een wastafel. Daarnaast is er een aparte berging met de opstelplaats van de CV-combiketel (AWB) uit 2008, met ook de aansluiting van de wasmachine. Op de begane grond is er nog een eigen berging, en er is een gezamenlijke fietsenberging. "Maar het belangrijkste is, dat we in de overdekte parkeergarage een eigen plaats hebben. We hebben dus altijd een plekkie en hoeven in de winter nooit te krabben", vindt Joost.

Gr. Willem II laan 50, Delfgauw
Vraagprijs is 300.000 euro k.k.
VvE-bijdrage 224,51 euro p.m.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding