De verschillende bewoners van Abtswoude Bloeit! ontmoeten elkaar in de Woonkamer van de Wijk (Foto: Esther de Cuijper)
De verschillende bewoners van Abtswoude Bloeit! ontmoeten elkaar in de Woonkamer van de Wijk (Foto: Esther de Cuijper)

Abtswoude Bloeit viert haar eerste verjaardag!

DELFT - Op woensdag 24 april wordt de 1e verjaardag van Abtswoude Bloeit! gevierd met bewoners in de Woonkamer van de Wijk!

Dat wordt een echt feestje, want het project heeft een succesvol jaar achter de rug. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom voor een drankje, met aansluitend een feestelijke maaltijd voor de bewoners. Daarna zal er een kleurrijke, creatieve en muzikale modeshow plaatsvinden; waarin de gewone en bijzondere verhalen van Abtswoude Bloeit! en omgeving tot leven komen.

Levendigheid
Abtswoude Bloeit! is een voormalig verzorgingshuis waar studenten, ouderen en cliënten van PerspeKtief samenwonen onder één dak. Het is een plaats waar de buurt samenkomt, men elkaar ondersteunt en waar de hele dag levendigheid is. In het complex wonen 111 studenten, 43 zelfstandig wonende ouderen en 34 cliënten van PerspeKtief.
Het initiatief slaat drie vliegen in één klap: behalve een woonkamer voor de wijk, verlicht het woningnood onder studenten, wordt eenzaamheid onder ouderen bestreden en cliënten van Perspektief werken aan hun herstel. Een bijzonder project met unieke uitwerking volgens de bewoners! De wereld verbeteren, te beginnen in Delft, door Abtswoude te laten bloeien voor bewoners en de wijk: dat is de doelstelling van Abtswoude Bloeit!

Wat is Abtswoude Bloeit!
Dorian Kingma, coördinator programmering bij Abtswoude Bloeit! over de Woonkamer van de Wijk:
"Er worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kijken we samen naar films, worden er workshops gegeven, eten we samen of spelen we een potje biljart of kaarten. Dit wordt niet alleen voor en door de bewoners van het pand georganiseerd, maar mensen uit de buurt zijn ook van harte welkom. Of ze nu zélf iets willen organiseren, of gezellig deel willen nemen aan een activiteit."

Nieuwjaarsbijeenkomst
Eén van de succesvolle activiteiten bij Abtswoude Bloeit! was de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari jongstleden. SHS Delft organiseerde samen met PerspeKtief en Stichting DelftsPeil een muzikale voorstelling Oudfit, waarbij 'het dak eraf ging'.
Zie voor het verslag met bijbehorende foto's: https://abtswoudebloeit.nl/verhalen/het-dak-ging-eraf-bij-nieuwjaarsbijeenko

Samenwerking
Abtswoude Bloeit is een succesvolle samenwerking tussen SHS Delft, Stichting PerspeKtief, Pieter van Foreest en CoJo Housing.
Voor de culturele invulling van activiteiten in de Woonkamer is de samenwerking aangegaan met de stichting DelftsPeil en andere Delftse culturele initiatieven.

Het gehele programma van 24 april is terug te vinden op www.abtswoudebloeit.nl
Abtswoude Bloeit,
Aart van der Leeuwlaan 332, Delft.
abtswoudebloeit@shsdelft.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1