<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Huis van Delft met een opvallende architectuur wordt dé entree van de stad.
Huis van Delft met een opvallende architectuur wordt dé entree van de stad.

Huis van Delft: innovatief en spraakmakend

DELFT - Toeristen vragen er al naar: Huis van Delft? Geen museum, geen galerie en ook geen wijnhandel. Wel een nieuw gebouw met een ongekende architectuur.

Midden in het centrum, pure symboliek van het verleden, heden en de toekomst van Delft ineen. Straks beroemd over de hele wereld. In dit Huis van Delft komt van alles, maar zeker ook superieure lofts en appartementen. Heerlijke, ruime woningen op een hele bijzondere plek.

Eerste kennismaking
Er is nog niet veel bekend gemaakt over Huis van Delft, maar daar gaat vanaf maandag 15 april verandering in komen. Dan organiseren namelijk Delft Village en de Projectorganisatie Nieuw Delft een informatieavond voor Huis van Delft. En zullen de eerste belangstellenden voor woningen in dit project zich goed kunnen oriënteren.

Huis van Delft verklaard
Inspirerende verhalen van oude en nieuwe pioniers uit Delft vormen het uitgangspunt voor Huis van Delft. Een innovatief en spraakmakend gebouw, waarin de pioniers van Delft worden geëerd vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van ambacht, wetenschap, kunst, techniek en hightech innovatie.

Naast het station
Huis van Delft is een markant gebouw met een bijzondere architectuur en wordt dé entree van een unieke stad. Een plek waar geschiedenis, toekomst en techniek letterlijk in de etalage worden gezet. Een gebouw met circa vijftig woningen op de verdiepingen aan de kant van de Coenderstraat, de Houttuinen en het Bolwerk, met 2.000 vierkante meter aan publieke functies aan de kant van de Westvest en een parkeergarage die ruimte biedt aan 41 auto's, inclusief een aantal elektrische deelauto's. Alles uitgevoerd met duurzame materialen van hoge kwaliteit.

Definitieve uiterlijk
De bezoekers van de informatieavond komen alles te weten over het definitieve uiterlijk van het gebouw, maar ook over de bouw, planning en logistiek en de laatste stand van zaken rondom de invulling van de zogeheten 'open plint', oftewel de begane grond in Huis van Delft. De omgevingsvergunning voor Huis van Delft werd recent aangevraagd. Wil je graag meer weten over de gebiedsontwikkeling in Nieuw Delft? Neem dan alvast een kijkje op www.nieuwdelft.nl. De ontwikkelingen rond het project zijn ook te volgen via Facebook, Twitter of Instagram.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>