Het resultaat van een middag opschonen.
Het resultaat van een middag opschonen.

Handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag

Algemeen

Een heleboel mensen, ruim 250 om precies te zijn, hebben afgelopen zaterdag meegeholpen tijdens de Landelijke Opschoondag. Die werd al weer voor de negentiende keer gehouden.

Tijdens deze dag helpt een recordaantal vrijwilligers mee om Nederland een stukje op te schonen. Zo ook in Delft. Vanaf verschillende locaties in Delft gingen er groepen op pad, allemaal met hetzelfde doel: een schoon Delft.
Wat was het resultaat zoal van een dagje opschonen? Niet het minst: halfvolle bierkratten, afgebrande vuurkorven, autobanden, een beeldje van de Eiffeltoren, de gekste dingen werden er dit jaar uit het water en van de grond geraapt.

De grootste opschoonactie
De grootste opschoonactie werd dit jaar georganiseerd door De Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver. Vanuit deze twee locaties gingen meer dan vijftig vrijwilligers opschonen in en rondom de Delftse Hout, dit leverde meer dan dertig volle vuilniszakken op.
Welke vrijwilligers stonden er nog meer allemaal klaar om een handje te helpen? Dat waren vrijwilligers van buurtverenigingen, families, maar ook sportclubs deden mee. De leden van SEP bijvoorbeeld, die raapten afgelopen zaterdag zwerfafval tussen de voetbalwedstrijden door. Ook scholen deden mee aan de Landelijke Opschoondag. Leerlingen van De Schatkaart uit Delft gingen de vrijdag voor de Opschoondag op stap om de straten rondom hun school op te schonen.

Opschoondag gemist?
Heb je de Landelijke Opschoondag gemist, maar wil je wel graag iets doen? Meld je dan aan als Supporter van Schoon bij De Papaver in Delft. Je ontvangt dan een afvalgrijper en een afvalring om zelf aan de slag te gaan.

Ook kinderen hielpen mee tijdens de Opschoondag.