Het plezier spat ervan af bij 'Kindertuiners' Amber en Lotte (Foto: Koos Bommelé)
Het plezier spat ervan af bij 'Kindertuiners' Amber en Lotte (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Amber en Lotte zijn verzot op hun Kindertuin!

Algemeen

DELFT - Op maandag 8 april start het nieuwe Kindertuinenseizoen weer! Er zijn nog een paar tuintjes beschikbaar voor kinderen die het leuk vinden om heerlijk met hun handen in de aarde te wroeten en/of groene vingers willen kweken.

Basisschoolleerlingen Amber en Lotte zijn al fan van de Kindertuinen, van tuin Goudsbloem aan het Van Rossempad om precies te zijn. Amber (9): "Ik begin aan mijn tweede jaar kindertuinen Delft. Het leukste vind ik de uitleg over hoe je een plantje moet zaaien en dat je daarna zelf aan het werk gaat. Of van je eigen gekweekte pompoenen lekkere pompoensoep maken. We doen ook elk seizoen een keer zelf een pizza bakken met de hele groep. Die vegetarische pizza 'bekleden' we dan met ingrediënten uit eigen tuin: tomaat, ui, champignons en paprika. Het lekkerste wat ik zelf heb gekweekt? Van die reuzenwortels, met veel smaak. Die neem ik mee naar school om in de pauze lekker op te knabbelen. Mijn hobby's? Hockeyen bij Ring Pass en spelen met mijn woestijnratje (gerbil)."
Lotte: "Het leukste? Je bent de hele tijd lekker buiten en je maakt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ik kweek verschillende dingen: boontjes, bloemen en tomaten. Mijn moeder is daar heel blij mee. Die groene vingers heb ik van mijn opa en mijn broer. Hij heeft ook twee jaar op de Kindertuinen gezeten. Naast de Kindertuin doe ik ook nog aan turnen en ik speel dwarsfluit."
Beide dames zitten bij elkaar in de klas, in groep 6 van CBS Het Talent in Den Hoorn. De beste vriendinnen raden 'het zelf tuinieren' zeer aan. Komt dat even mooi uit, want er is nog plek op de Stichting Kindertuinen Delft. Amber en Lotte tuinieren op de Goudsbloem aan het Van Rossempad. Nog een dingetje waar ze het samen over eens zijn: "Leidster Esther van de Kindertuin is naast leuk ook heel aardig."

Wil je ook groene vingers kweken?
Zie: www.kindertuinendelft.nl