De Opel Crossland X, onder andere ideaal voor gezinnen vanwege de grote laadruimte.
De Opel Crossland X, onder andere ideaal voor gezinnen vanwege de grote laadruimte.

Opel Crossland X: Beste Gezinsauto van NL

Algemeen

DELFT - Het hoofd van een gezin kan het beste kiezen voor de Opel Crossland X. Deze compacte SUV in het B-segment is namelijk verkozen tot Beste Gezinsauto van Nederland.

Geroemd om zijn praktische veelzijdigheid èn veiligheid wordt dit een perfecte keuze voor ieder gezin genoemd. De beoordeling in de verkiezing had met name betrekking op het praktisch gebruiksgemak en de veiligheid. Deze onderdelen stonden centraal. Met zijn comfortabele en ietsjes hogere zitpositie biedt de Opel Crossland X een goed overzicht in elke verkeerssituatie.

Flexibel interieur
Het interieur van de Opel Crossland X is flexibel ingedeeld. Bovendien zijn er vele praktische opbergvakken en de bagageruimte, die een toch al riante 410 liter inhoud heeft, is ook nog eens uit te breiden tot 1.255 liter – alleen even de (verschuifbare) achterbank neerklappen is voldoende om van deze extra ruimte gebruik te kunnen maken. Deze ruimte is bovendien in twee compartimenten te verdelen, met name vanwege de in hoogte verstelbare FlexFloor.

Extra veiligheid
De extra veiligheid die de Opel Crossland X biedt, moet met name gezocht worden in de LED-verlichting en de dynamische bochtverlichting. Die wordt aangeduid met de afkorting AFL, die staat voor Adaptive Forward Lightning. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn de achteruitrijcamera en de Head-Up display, die belangrijke informatie in het zicht van de bestuurder weergeeft.

Rijhulpsystemen
Behalve veiligheidsvoorzieningen, heeft de Opel Crossland X ook diverse handige rijhulpsystemen. Onder andere handsfree parkeren. Anders aangeduid met navigatie en Advanced Parking Assistent II, die direct signaleert of een parkeerplaats groot genoeg is. Assistentie is er ook bij het in- en uitparkeren – automatisch wordt het stuurwiel op dat moment 'overgenomen'. Optioneel is een slim automatisch noodremsysteem, dat supersnel reageert op remmen – als de bestuurder voertuigen en voetgangers niet op tijd opmerkt.

Top prestatie motoren
Hoe ziet de motorisatie er uit? Dit Opel-model biedt keuze uit energieke en zuinige motoren met Ecotec- en start- en stop-technologie. Deze bieden uitstekende prestaties en een laag verbruik.
En de connectiviteit, hoe kan die worden aangeduid? De Crossland X heeft uitgelezen connectiviteit, dankzij het R4.0 IntelliLink-infotainmentsysteem. Hiermee zijn de functies en apps van de smartphone via het touchscreen en Apple CarPlay® te bedienen.

Selection en
'120 Jaar Edition'

De Opel Crossland X is leverbaar voor prijzen vanaf 19.999 euro in de Selection-uitvoering met een 1.2 benzinemotor van 60 kW (83 pk) en een vijfversnellingsbak. Een interessante aanbieding is ook de '120 Jaar Edition' van de Crossland X, met een vanafprijs van 23.899 euro. Deze heeft een ongekend rijke uitrusting, met speciaal toegevoegd een automaat voor het symbolische bedrag van 120 euro.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl