Lijsttrekker Marcel Belt en Ingrid ter Woorst van Water Natuurlijk pleiten voor schoon zwemwater
Lijsttrekker Marcel Belt en Ingrid ter Woorst van Water Natuurlijk pleiten voor schoon zwemwater

Water Natuurlijk: "Overal veilig en schoon zwemmen!"

Algemeen

DELFT - Zondag 10 maart springt Water Natuurlijk in de zwemplas Delftse Hout voor schoon en veilig zwemwater.

Water Natuurlijk vindt schoon en veilig zwemwater in de drukke Randstad super belangrijk. Vooral nu de zomers heter worden en er dus vaker kan worden gezwommen. Daarnaast is schoon zwemwater ook goed voor de natuur en de vissen!

Deltaplan
Vier jaar geleden startte Water Natuurlijk daarom het Deltaplan Zwemwater. Kandidaten voor het waterschap Delfland Marcel Belt en Ingrid ter Woorst doken in een ijskoude zwemplas Delftse Hout om hier aandacht voor te vragen. Met succes: schoon en veilig zwemwater kwam op de agenda van waterschap Delfland. Doordat Water Natuurlijk in het bestuur kwam, zijn de afgelopen jaren de Wilhelminaplas (Rijswijk), Krabbeplas (Vlaardingen) en zwemplas Delftse Hout (Delft) aangepakt of worden nog aangepakt. Blijvende aandacht voor schoon en veilig zwemwater blijft echter van belang. Lijsttrekker Marcel Belt: "Van Plas Prinsenbos in het Westland tot de Dobbeplas in Pijnacker-Nootdorp en de Madestein plassen in Den Haag. Overal moet schoon en veilig zwemwater zijn."

Verschillende andere partijen willen dat Delfland niet investeert in zwemwater. Water Natuurlijk wil dat Delfland dat wel doet samen met gemeenten, ondernemers en belangenverenigingen. Om dat kracht bij te zetten duikt Water Natuurlijk op zondag 10 maart opnieuw het water in. Om 11.00 uur, ter hoogte van Knus.

Marcel Belt: "Met deze actie laten we zien hoe belangrijk wij schoon zwemwater vinden. Het zal best koud zijn, maar dat hoort in maart en dat moet zo blijven. Water Natuurlijk is óók de partij die klimaatverandering tegen wil gaan. Andere Water Natuurlijk leden lopen daarom op 10 maart mee met de klimaatmars".