Wethouder Bas Vollebregt kreeg een cadeautje van de voorzitter van het jubilerende ATV Levenslust, Harm Windmeijer.
Wethouder Bas Vollebregt kreeg een cadeautje van de voorzitter van het jubilerende ATV Levenslust, Harm Windmeijer.

Opsteker voor jubilerende volkstuinvereniging

Algemeen

DELFT - De jubilerende amateurtuindersvereniging ATV Levenslust en de gemeente Delft bekrachtigen het verlengen van de huidige huurovereenkomst op tuincomplex Biesland voor een nieuwe periode van vijf jaar.

Hiermee geeft de gemeente aan dat zij belang hecht aan de functie van de volkstuinvereniging binnen haar gemeentegrenzen. "Een mooie opsteker", aldus voorzitter Harm Windmeijer.
Wethouder Bas Vollebregt is verheugd dat de gemeente de huidige overeenkomst weer heeft kunnen verlengen. "Volkstuinen zijn belangrijk voor onze samenleving, belangrijk voor Delft. Ze zorgen er niet alleen voor dat de volkstuinders zich prettiger en gezonder voelen, maar dragen ook bij aan een beter leefklimaat voor de stad." Volkstuinen fungeren bij hitte als een natuurlijke airconditioning en bij hevige regenbuien als een natuurlijke waterbuffer.
Voorzitter Harm Windmeijer is blij dat hij de tuinders dit heugelijke nieuws kan vertellen. "Een mooier cadeau voor ons 100-jarig jubileum had ik mij niet kunnen wensen." Op maatschappelijk gebied biedt de volkstuinvereniging een zinvolle tijdsbesteding, draagt ze bij aan het terugdringen van eenzaamheid en aan versterking van de sociale cohesie tussen de leden onderling en tussen de vereniging en de omwonenden.

Duurzaam
De biodiversiteit op de tuinen is een cruciale factor in het verbeteren van de kwaliteit van de flora en fauna in Delft en nabije omgeving.Volkstuinders bewerken op een milieu- en natuurvriendelijke wijze hun tuinen, op korte afstand van huis en dragen hiermee bij aan een duurzame samenleving. Dit jaar viert tuinvereniging haar 100-jarig bestaan. ATV Levenslust is in 1919 opgericht. De vereniging had toen 33 leden. Anno nu beschikt de vereniging over 539 tuinen verdeeld over 4 complexen.