Mitsuko, hier lekker aan het hiken in Oostenrijk is in de race voor 'Mooiste hond van Delft'.
Mitsuko, hier lekker aan het hiken in Oostenrijk is in de race voor 'Mooiste hond van Delft'.

Is Mitsuko de mooiste hond van Delft?

Algemeen

DELFT - Gerard en Rianne Rijkhoff zijn maar wat trots op hun driejarige shiba inui genaamd Mitsuko ('Pluis').

Zo trots dat ze deze bijzondere viervoeter aangemeld hebben als kandidaat voor 'Mooiste hond van Delft'. En: wie niet waagt, die niet wint! Dus vragen ze tout Delft en omstreken om op hun hond te stemmen. Dat kan via de site www.mooistehond.nl
Gewoon even onder het kopje 'Genomineerden' de naam Mitsuko invullen en dan kan je je stem kwijt. Wil je niet op Mitsuko stemmen, maar op een ander bekend vierpotig 'modelletje' uit een naburig postcodegebied? Dat staat iedereen natuurlijk vrij, daarin zijn Gerard en Rianne eerlijk en open. "Tuurlijk, alle honden zijn toch leuk? Dus ik wil iedereen aanraden gewoon te stemmen op zijn/haar eigen voorkeur.

Veelzijdig
Onze Mitsuko is heel veelzijdig. We gaan samen survivallen, naar shows, we joggen en hiken zelfs samen. Thuis moet ze maatje Doris (een kruising labrador van 14,5 jaar) een beetje ontzien, want die is slechtziend en licht dementerend. Mitsuko is gewoon een lieverd, een joker, gevoelig en met een hartje van goud. Dit kleine vosje zouden we voor geen goud meer willen missen, ondanks het wat uitdagende karakter van dit specifieke ras. Toen we bij ons in de wijk tegen een pup van dit ras aanliepen, waren we meteen verkocht!"