<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Met veel plezier en doorzettingsvermogen  een balletje slaan bij Delftsdubbel.
Met veel plezier en doorzettingsvermogen een balletje slaan bij Delftsdubbel.

Tennis voor iedereen bij Delftsdubbel


DELFT - Sporten is voor iedereen. Ook mensen die wat minder motorisch vaardig zijn moeten kunnen genieten van leuke sportieve activiteiten, niemand staat buitenspel. In deze krant laten we clubs uit Delft en omgeving aan het woord, die uitgaan van de slogan 'normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. Deze week minder motorisch vaardig tennis bij Delftsdubbel.

Door Martin Groen

Op het prachtige Tennispark De Delftse Hout heeft sinds 1992 tennisschool Delftsdubbel een prominente plek. Het doel van eigenaar Benno Ouwersloot is om tennis voor vele doelgroepen bereikbaar te maken. Dat doet hij onder het motto 'Tennis is een sport voor iedereen'.

Doorzettingsvermogen
Sinds juni 2017 geeft Benno Ouwersloot samen met Dennis van der Heijden tennislessen aan kinderen die net wat minder motorisch vaardig zijn, maar prima een balletje slaan. Benno: "We zijn met een pilot begonnen op verzoek van Yvonne Huisman van het Sophia Revalidatiecentrum. Zij gaf aan dat bij die doelgroep animo was voor tennis, maar dat er nog geen aanbod was. Het was even spannend of de pilot zou slagen. Tennis is namelijk best een lastige sport om te leren. Maar met iets grotere ballen, een kleiner veld en vooral door het grote enthousiasme van de kinderen, is het gelukt en is de pilot een succes geworden. Voor mij is dit weer het prachtige bewijs dat je met inzet, plezier en doorzettingsvermogen een heel eind komt."

Bij Delftsdubbel staat naast sportiviteit ook plezier hoog in het vaandel. Delftsdubbel organiseert naast de lessen ook toernooien en onderlinge competities.
Voor de jeugd zijn er bovendien tenniskampen en een zomer trainingsweek. De Tennisschool verzorgt ook tennislessen op het tenniscomplex van Concordia. Dennis van der Heijden die door intimi ook wel 'Dennis van de tennis' wordt genoemd: "We organiseren ook kind-ouder toernooien. En dit jaar hebben de kinderen van de pilot ook meegedaan met hun ouders. Geweldig om te zien dat zij moeiteloos aansluiten en er helemaal bij horen."

Aandacht
Benno Ouwersloot geeft aan: "Wij vinden het belangrijk dat we iedereen aan het bewegen krijgen en dat de tennissers van jong tot oud plezier beleven aan het spelletje. We maken tennis heel toegankelijk, zodat iedereen mee kan doen. Alle kinderen krijgen van ons de aandacht die ze verdienen, zodat ze het gevoel krijgen écht gezien te worden. Iedereen is voor ons belangrijk, waarbij het niet uitmaakt of je nou het grootste talent bent of op je eigen niveau van tennis aan het genieten bent."

Ondertussen laten de kinderen uitgelaten en enthousiast zien wat ze kunnen. De ballen worden overgeslagen en als een bal in het net belandt, ligt er gelijk een nieuwe klaar om verder te spelen. Benno: "Prachtig om te zien toch? Voor mij is het belangrijkste de lachende gezichten op de baan. Daar doen we het voor."
Na afloop roepen de kinderen bijna in koor dat ze het geweldig vinden deel uit te maken van een team, dat het gezellig is en tennis gewoon heel erg leuk. Benno Ouwersloot: "De kinderen hebben er ook in het dagelijks leven profijt van. Tennis is een technische sport waarbij de motoriek wordt verfijnd. Ook leren ze discipline, zich te concentreren en trainen ze hun spieren."
Meer informatie? Kijk op delftsdubbel.nl of bel Benno: 06-54243956.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>