De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job.
De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job.

Scholen in Delft verdienen Wecycle-certificaat!

DELFT - Diverse scholen in Delft, RKBS De Regenboog, De Bonte Pael, VindingRijk en de Bernadette Mariaschool, verdienen een Wecycle-certificaat en steunen Jarige Job.

Basisschoolleerlingen hielpen familie en bekenden te 'wecyclen' door oude kleine elektrische apparaten op school in te leveren voor recycling. De scholen ontvingen een Wecycle-certificaat: RKBS De Regenboog en De Bonte Pael met 1 ster en VindingRijk en Bernadette Mariaschool met 2 sterren. Er deden 206 basisscholen mee met de inzamelactie, georganiseerd door Wecycle, die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.
De school draagt hiermee bij aan zowel het milieu als de maatschappij: de afgedankte apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert 10.000 euro aan Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.
Huib Lloyd, directeur Jarige Job: "De scholeninzamelactie van Wecycle is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij onderwerpen als armoede en milieu. Op een laagdrempelige, tastbare wijze zijn scholieren in actie gekomen voor een mooiere leefomgeving. Met als concreet resultaat 285 sociaal geïsoleerde kinderen die hun verjaardag weer kunnen vieren met een verjaardagsbox van Jarige Job!"
Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Deze actie kent alleen maar winnaars. We leren kinderen dat je apparaten, die je niet meer kunt hergebruiken, moet inleveren voor recycling. Door de samenwerking met Jarige Job krijgen kinderen die dat anders zouden missen toch een fijne verjaardag. Circulair en sociaal gaan hand in hand." Naast het certificaat kregen alle deelnemende scholen een boekenpakket, digitale camera of karaokeset.

Meer berichten
 
CustomHtml_1