Lezing over 'Ontpillen' in bibliotheek Pijnacker

Ontpillen met David van Bodegom in de bibliotheek van Pijnacker (Foto: Marc de Haan)
Ontpillen met David van Bodegom in de bibliotheek van Pijnacker (Foto: Marc de Haan)

PIJNACKER - Dinsdag 12 februari geeft David van Bodegom, verouderingswetenschapper en schrijver van Ontpillen, op uitnodiging van de Bibliotheek Oostland en ouderenorganisaties KBO & PCOB tips voor het slikken van minder pillen. Hanneke van de Gevel, wethouder Gezondheidszorg, opent de avond met een korte inleiding.

Met zijn allen slikken we steeds meer pillen. Helaas bestaan er geen pillen zonder bijwerkingen. In zijn boek en lezing helpt arts David van Bodegom ons om te 'ontpillen'. Hij helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je door aanpassing van je leefstijl minder pillen kunt slikken en langer gezond blijft. Stoppen met voorgeschreven pillen moet uiteraard altijd overleggen met de arts overlegd worden.
David werkt als verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. Ook is hij universitair docent bij het LUMC en begeleidt hij verschillende promovendi op het gebied van gezond en vitaal verouderen, en de oplopende kosten van ouderenzorg. Hij schreef de roman 'Nood breekt wet' en met Rudi Westendorp de bestseller 'Oud worden in de praktijk'. Zijn boek 'Ontpillen' heeft landelijk veel belangstelling gekregen.
Aanpassing van je leefstijl heeft vaak een gunstig effect op je gezondheid. Dit is een aandachtspunt in het gezondheidsbeleid.
Hanneke van de Gevel, die onder meer verantwoordelijk is voor het gemeentelijk gezondheidsbeleid, licht dit in haar inleiding op de lezing toe.
Iedereen, die wil weten hoe je met een gezonde leefstijl minder pillen kunt slikken, is welkom bij deze lezing op 12 februari in de bibliotheek aan de Julianalaan 47 in Pijnacker. Inloop 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Na afloop signeert David zijn boek voor belangstellenden.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekoostland.nl of telefonisch: 015-3694430.

Meer berichten
 
CustomHtml_1