<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De Nissan LEAF modeljaar 2019.
De Nissan LEAF modeljaar 2019.

Krachtig accupakket voor nieuwe Nissan LEAF


Nissan presenteert LEAF modeljaar 2019. Wat houdt deze versie in? Vooral veel vernieuwingen qua bereik, connectiviteit en meer keuze.

Nieuw in de Nissan LEAF is het infotainmentsysteem, maar daarnaast biedt Nissan ook de bekende 40 kWh-batterij èn de nieuwe 62 kWh-batterij met een 217 pk (160 kW) sterke elektromotor. Deze nieuwe combinatie zorgt voor een bereik van 385 kilometer volgens de WLTP-normen. Nissan bouwt met deze vernieuwingen voort op het succes van de LEAF, die uitgroeide tot de bestverkochte elektrische auto van Europa.

Infotainmentsysteem

De vernieuwingen wat verder verklaard. In het nieuwe modeljaar krijgt de auto een 8-inch infotainmentsysteem met extra connectiviteitsfuncties en een nieuwe deur-tot-deur navigatiesysteem. Ook komt bij de verkoopstart de nieuwe NissanConnect EV app beschikbaar.

Accupakket

De LEAF met de optionele, grotere 62 kWh batterij heet LEAF e+. Aan de basis van deze uitvoering ligt het verbeterde Intelligent Power accupakket met een 25 procent hogere energiedichtheid en 55 procent meer capaciteit. Het nieuwe 62 kWh batterijpakket telt 288 cellen in plaats van 192 cellen van het 40 kWh batterijpakket. Dankzij het 62 kWh batterijpakket heeft de LEAF e+ ten opzichte van de reguliere LEAF 40 kWh maar liefst 40 procent meer bereik, wat gelijk staat aan 100 kilometer.

Rijhulpsystemen

De LEAF modeljaar 2019 is leverbaar met e-Pedal en ProPILOT. Deze Intelligent Driving technologieën dragen bij aan de rijbeleving van de Nissan LEAF. Dankzij het slimme e-Pedal is het zogeheten one pedal driving mogelijk. Hierbij kan de bestuurder de auto met één pedaal laten versnellen, afremmen en zelfs stoppen. Dit zorgt voor een soepele rijervaring en maximale voertuigbeheersing door de uitstekende feedback van het pedaal. ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeerssituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij aan het zelfvertrouwen van de bestuurder.

Best verkocht elektrisch

De presentatie van het nieuwe modeljaar vormt de afsluiting van een zeer succesvol jaar voor de elektrische auto's van Nissan. De nieuwe LEAF is met 39.000 exemplaren de bestverkochte elektrische auto van Europa in 2018. Wereldwijd zijn er sinds de lancering in 2010 al meer dan 380.000 exemplaren van de Nissan LEAF verkocht. Dat maakt van de LEAF de bestverkochte elektrische auto ter wereld. "De LEAF-familie blijft een plezier om mee te rijden en de verbeterde actieradius maakt de Nissan LEAF e+ nog aantrekkelijker. Sinds de lancering van de nieuwe LEAF zijn klanten razend enthousiast en in 2018 is het aantal elektrische auto's in Europa enorm gestegen. Wij hopen dat de nieuwe LEAF e+ in 2019 bijdraagt aan de groei van dit segment", aldus Nissan.
De vanafprijs van de LEAF e+ maakt Nissan in maart 2019 bekend. De levering van de LEAF modeljaar 2019 begint in de zomer van 2019.

Zeeuw & Zeeuw Wateringen
www.zeeuwenzeeuw.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>