<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De voorstelling Antigone tijdens Delft Fringe Night #13.
De voorstelling Antigone tijdens Delft Fringe Night #13.

Delft Fringe Night #13 in Rietveld Theater

Delft Fringe Night #13 op zaterdag 19 januari bevat drie verrassend goede korte voorstellingen. Al tijdens het Delft Fringe Festival gooide deze voorstellingen hoge ogen bij het publiek.

Tijdens Delft Fringe Night #13 zijn te zien de voorstellingen Antigone van Sophie Stravens, ´Ans komt langs´ door Isabella Chapel en ´Is alles naar mens?´ door Siebe Palmen.
Inhoud van de voorstellingen:
 - "Natuurlijk wil ik niet dood! Maar waarom mag ik niet rouwen om Polyneikes en hem een waardig afscheid geven?" Antigone vertelt het eeuwenoude verhaal over het meisje dat voor de moeilijkste keuze van haar leven staat. Oog in oog met de dood vecht zij met haar geweten, met goed en fout, met haar koning en vooral met zichzelf. Waarom kan zij zich niet neerleggen bij wat haar wordt opgelegd?
Sophie Stravens doorbreekt in haar Antigone de grenzen van het repertoiretoneel, muziektheater en cabaret en brengt een toegankelijke, maar meeslepende muziektheatervoorstelling. Brutaal en eigenzinnig. Kwetsbaar en muzikaal. Persoonlijk, intiem en zonder opsmuk. Binnen afzienbare tijd confronteert zij ons met de vraag die we allemaal zouden stellen… een vraag die actueler blijkt dan ooit.
 - Ans is eind veertig en van eenvoudige komaf. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft haar geboortestad verlaten, toen ze op vijftienjarige leeftijd tijdens een bezoek aan De Pier van Scheveningen verliefd werd op haar huidige man Ko. Hoewel ze al ruim dertig jaar in Den Haag woont, is haar Utrechtse afkomst nog altijd te horen. Doordat ze vroegtijdig de MULO verliet, heeft ze niet veel scholing gehad. Voor haar is dat echter van ondergeschikt belang. Ze verdient haar brood met schoonmaken en is daar trots op. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in bedrijfspanden.
 - Is alles naar mens? Ik ga over tien minuten naar de film, kan ik nog een hapje eten? Ik heb drie minuten geleden een cappuccino besteld, is die wel goed doorgekomen? Wat is het verrassingsmenu? In de horeca komt het slechtste, maar ook het beste in de mens naar boven. Gasten vertikken het om in volzinnen te praten of vergeten dat mensen soms fouten maken. Het personeel vergeet op zijn beurt dat een gast ook gewoon een slechte dag kan hebben. Wanneer er zeven luidruchtige en onbeschofte mannen het café binnenkomen, lijkt het weer mis te gaan. Of zit er meer verscholen achter het gedrag van deze mannen? Een voorstelling van Siebe Palmen.
---
De liefhebbers van een compleet avondje uit, kunnen voorafgaand aan de voorstelling genieten van een smakelijk driegangendiner in het pop-up restaurant, dat wordt beheerd door Miranda Staak van Vrije Smaken.
Delft Fringe Night #13 vindt plaats op zaterdag 19 januari vanaf 20.30 uur in het Rietveld Theater aan het Rietveld 49. Toegang is 15 euro, inclusief diner 38,50 euro.
Kaarten zijn te koop via www.delftfringefestival.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>