<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: KOOS BOMMELE

'Het is een verrassing en tevens een voorrecht'

DELFT - Eindelijk was het moment daar. De overhandiging van de bronzen Hugo aan de 'Bekendste Delftenaar 2018'. Op het stadskantoor, in de kamer van burgemeester Marja van Bijsterveldt, vond de ceremonie plaats.

Door Ruud Stift

De 'Huug' kon, volgens de winnaar van 2017, niet in betere handen terecht komen. "Een zeer waardige opvolger", zo omschreef burgemeester Marja van Bijsterveldt het sentiment. "Chris is iemand die al jaren van waarde is voor Delft en haar regio, kortom: een terechte uitverkiezing!"

Chris Oomen, 'Mister DSW', wist van niets. Maar hij is blij en trots met de status van 'Bekendste Delftenaar 2018'.
"Het is een verrassing en tevens een voorrecht. Ik ben pas heel laat op de hoogte gebracht. Tot een week geleden hebben ze het voor mij onder de pet gehouden. Naar ik begrijp hebben veel mensen uit de 'DSW-omgeving' hun stem op mij uitgebracht. Dat hebben ze goed weten te verzwijgen."

Nieuwe naam
Net als de burgemeester is Chris van mening dat de titel 'Bekendste Delftenaar' wellicht beter ingewisseld kan worden voor 'Delftenaar van het Jaar'. Een nieuwe naam, omdat 'bekend' misschien de lading niet helemaal dekt. "Je ziet nu een opkomst in de lijst van vrijwilligers die gedurende het jaar hun steentje bij hebben gedragen. Daar moet deze uitverkiezing ook om gaan. Waardering voor mensen die iets, op welk niveau of in welk kader dan ook, hebben betekend voor Delft. Ik vind daarnaast ook dat het iemand moet zijn die minimaal sociaal of economisch verbonden is met Delft. Dus hij/zij moet er of wonen of er werkzaam zijn, dat lijkt me een minimale vereiste."

Nominatie
Of hij zelf iemand zeer hoog heeft zitten, iemand die hij als 'Delftenaar van het Jaar' zou willen nomineren? "Jazeker. Nico van der Lely, als kinderarts verbonden aan het Reinier de Graaf Ziekenhuis en een expert op het gebied van jeugd en alcohol. Voor de goede zaak, het tegengaan van alcoholmisbruik door kinderen, doet deze man zoveel. Op een bijna ADHD-achtige manier struint hij het hele land af om zijn boodschap te verkondigen. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat alcohol niet meer verkocht mag worden aan personen onder de 18. Tevens was hij mede-initiator en ondertekenaar van het landelijk ingevoerde Preventie-akkoord. Hij geeft overal voorlichting, maakt veel kilometers buiten zijn gewone dagtaak om. Let wel: onbezoldigd, gewoon omdat hij het ziet als roeping. Niet voor niets staat hij binnen zijn eigen werkkring te boek als 'minister van Buitenlandse Zaken'. De alcoholpoli's die overal in het land opduiken, allemaal op zijn conto. Deze man verdient een standbeeld, te beginnen met deze kleinere variant."

Ereplaats
"Of de bronzen Hugo een ereplaats toebedeeld krijgt? Ja, daar ruim ik een mooi plaatsje voor in op mijn kantoor. Mooi om zo'n blijk van waardering te mogen ontvangen. Ik bewaar hem even voor Nico."

 

 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>