<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Wat ik zeggen wil.....

Woningbouw op slopershoogte door energietransitie

Topwetenschappers waaronder vele professoren van de Technische Universiteiten in Nederland op het gebied van natuurkunde, scheikunde en geologie en daaronder zelfs oud rectoren van de TU Delft als Eindhoven, universiteiten waar de politiek in Delft-Kennisstad zich reeds jarenlang mee op de borst slaat, vegen via een manifest de vloer aan met de mainstream klimaatvoorspellingen en vooral met al het doemdenken daaromheen.
Wellicht zou het voor politiek Delft verstandig zijn om van al hun kennis gebruik te maken, alvorens men de Delftse burgers op korte termijn opzadelt met een kosten verslindende energie transitie. Een Delftse bevolking met het laagste gezinsinkomen van Nederland waarvan zelfs circa 10.000 huishoudens een schuld hebben van meer dan 45.000,00 euro en waar halve woonwijken geconfronteerd worden met torenhoge verwarmingskosten van de door politiek Delft aanbeden collectieve stadsverwarming.
Ondanks dat de kosten van de energietransitie tot op heden onder de pet werden gehouden, is mij via diverse publicaties bekend geworden dat de kosten van upgrading van een paar honderd proefwoningen door heel Nederland, waaronder flatjes uit 1960 van nog geen 60 m2 vloeroppervlak zijn opgelopen tot meer dan 84.000,00 euro per flatje. Tenminste, als men aan de NOM (nul op de meter) norm voor woningen zou willen voldoen, exclusief bijkomende kosten zoals nieuwe stoffering et cetera, met warmtegaranties tot aan het vriespunt.
De upgrading van een doorsnee eengezinswoning tot een NOM-woning, zo is gebleken, kost meer dan 130.000,00 euro. In veel gevallen is het dus beter om de woning tot aan de fundering te slopen en vanaf de fundering extreem geïsoleerd te herbouwen inclusief een geluidswerende ketelhuis/machinekamer met een warmtepomp, een boiler, een WTW ventilatiesysteem, accu's alsmede de regelapparatuur met op het dak voldoende zonnepanelen indien mogelijk.

A.Th. van Wissen, oud projectontwikkelaar/bouwer

Opruimen vuurwerk
Wij wilden graag de mensen die elk jaar uit vrije wil op 1 januari alle vuurwerkrommel opruimen hartelijk bedanken. Omdat wij al op leeftijd zijn is dat voor ons bijna geen doen, daarom waarderen we deze geste des te meer!
Dank aan allen die zich met bezem en stoffer en blik bij de blauwe flat aan de Händellaan hebben gemeld om de troep te verwijderen!

Fam. W.G. Jansen / C.L. Jansen-Smit

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>