Foto: MartinGroenTeksten

Simone van Stekelenburg

Lekker na de Kerstdagen aan het wandelen op de Ruys de Beerenbrouckstraat?
Het is heerlijk om hier met de hond te lopen. Het is een logeerhond van mijn zus uit Nijmegen en ze heet Puck. Ik probeer het voor Puck een beetje af te wisselen, maar ze vind het eigenlijk allemaal wel best.

Heb je de afgelopen Kerstdagen nog iets leuks gedaan?
We hebben gisteren met het gezin meegedaan aan de Kerstballentocht in de Delftse Hout. Het was een leuke speurtocht met verschillende vragen en we zijn lekker buiten in de natuur geweest.

En verder?
Het is voor mij ook de tijd van bezinning. We werken keihard en we gaan bijna automatisch mee in deze snelle maatschappij, terwijl ik me regelmatig afvraag of dat allemaal wel normaal is. Gisteravond zag ik nog een documentaire 'De aarde draait door' in het programma 'Tegenlicht'. Het ging over de impact van de mens op de natuur. Dat houdt me bezig. Daarom heb ik net een blikje opgeraapt en weggegooid. We moeten klein beginnen om de aarde nog te redden.

Ga je nog wat leuks doen de komende dagen?
Ik ga met mijn zoon schaatsen op de ijsbaan van de Uithof. En met oud en nieuw naar het Singer Laren Museum. Dat museum herbergt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Ik ben er nog niet eerder geweest en dus erg benieuwd.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Dat is het Agnetapark. Het is een beschermd geheel van in kleine groepjes gelegen arbeiderswoningen. Het park is ontworpen door Louis Paul Zocher. Ik vind het historisch en mooi van opzet.

Meer berichten
 
CustomHtml_1