Wethouder Bas Vollebregt valt wellicht in de prijzen
Wethouder Bas Vollebregt valt wellicht in de prijzen

Wordt Bas Vollebregt de Beste Jonge Bestuurder 2018?

DELFT - Wethouder Bas Vollebregt (STIP) is genomineerd als 'Beste Jonge Bestuurder 2018'. Op 17 januari hoort hij of hij de andere genomineerden, de wethouders Maarten van Ooijen (Utrecht) en Robbert-Jan van Duijn (Aalsmeer), het nakijken heeft gegeven.

Door Ruud Stift

Was je verrast door de nominatie? Is het nu duimen draaien tot aan de bekendmaking?
"Het is zeker verrassend om na zo'n korte periode als wethouder genomineerd te worden. Maar wel een heel mooi compliment. Ik zie het ook als een compliment aan STIP, dat mij met vertrouwen heeft voorgedragen voor het wethouderschap.
Tot 17 januari is het grotendeels afwachten. Maar aangezien het ook een mooie kans is om Delft in de spotlight te zetten, ga ik uiteraard mijn best doen om nog wat mensen te overtuigen om op mij te stemmen."

Ken je de andere twee genomineerde, jonge wethouders?
"Met beide andere wethouders heb ik nog niet kennisgemaakt. Wellicht dat deze nominatie daar een mooie gelegenheid voor is."

Waar ben je het meest trots op in je periode als wethouder tot nu toe?
"Stiekem zijn er al best wat hoogtepunten voorbij gekomen: Nieuwe bedrijven die naar Delft zijn (terug)gekomen, ondernemers die mooie prijzen of investeringen hebben opgehaald, leuke evenementen, nieuwe tentoonstellingen, teveel om op te noemen. Ik ben er vooral trots op dat ik dat soort dingen als wethouder naar buiten mag uitdragen.
Daarnaast hebben we de afgelopen periode als college ook grote stappen gezet in een aantal essentiële dossiers voor de stad, waaronder de Spoorzone en uiteraard de Sebastiaansbrug."

Wat brengt 2019 en waar kijk je op bestuurlijk niveau het meest naar uit?
"De afgelopen tijd is er al heel hard aan gewerkt, maar 2019 is natuurlijk vooral het jaar van 'Delft en de Gouden Eeuw.' Als ik zie hoeveel activiteiten, producten en nieuwe samenwerkingen er ontstaan, wordt het zonder twijfel een fantastisch jaar voor alle Delftenaren en bezoekers. Bestuurlijk gezien hebben we op een aantal dossiers hele mooie stappen gemaakt en gewerkt aan het herstel van vertrouwen, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het Prinsenhof en de Schieoevers. In 2019 moeten we dat vertrouwen gaan waarmaken.
Hoewel wat minder sexy zijn er daarnaast ook nog een aantal dossiers waar ik zelf graag stappen op zet. Dat zijn bijvoorbeeld de analyse van ons eigen vastgoed en de zoektocht naar meer ruimte voor bedrijven in Delft."

De Prinsenhof-perikelen: hoe ver staat het met de plannen en in hoeverre wordt 'de dialoog met de stad' hierbij gecontinueerd?
"Op 17 december is de werkgroep voor de eerste keer bij elkaar geweest. Zelf was ik daar kort bij aanwezig, vooral om iedereen te bedanken dat ze hun vrije tijd willen inzetten om met de ruimtelijke plannen rondom het Agathaplein en Prinsenhof aan de slag te gaan. Daar ben ik heel dankbaar voor. Van wat ik terug en mee heb gekregen was de sfeer positief en constructief.
De komende tijd moeten we doorgaan met dat gesprek over de plannen. Daar heeft de werkgroep misschien nog wel een belangrijkere rol in dan ikzelf. Uiteindelijk is het doel om te komen tot een gedragen voorstel dat kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad."

Wat zijn de plannen voor de Oudjaarsviering?
"Zelf vier ik Oud & Nieuw met vrienden en familie, maar leuk is dat op 5 januari de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de gemeente plaatsvindt. Daar proost ik graag met alle Delftenaren."
(Aanmelden kan via: www.donkeredagenvandelft.nl/denieuwjaarsborrel)

Als je Delft zou moeten omschrijven, wat zijn dan volgens jou de specifieke kenmerken? Wat maakt Delft zo bijzonder?
"Het unieke aan Delft is zonder twijfel de combinatie tussen Technologie en Historie. Aan de ene kant worden in Delft de oplossingen voor de grootste vraagstukken bedacht, ontworpen en gebouwd. Aan de andere kant hebben we onze rijke historie met Delfts blauw, Vermeer, het Koningshuis etc. Die beide aspecten komen in een aantal gevallen zelfs heel mooi samen, zeker als we bijvoorbeeld kijken naar de geschiedenis van biotechnologie of waterbouwkunde, waar we altijd al vooruitstrevend in zijn geweest, en altijd al bezig waren om de toekomst te ontwerpen.
Ik vind het een fantastisch verhaal om te mogen vertellen, zeker ook aan alle internationale bezoekers, en daar ga ik graag mee door de komende tijd!"

Meer berichten
 
CustomHtml_1