Anne en Jan de Vette, de wegbereiders van zangkoor Het Hollandse Lied, krijgen een cadeau overhandigd
Anne en Jan de Vette, de wegbereiders van zangkoor Het Hollandse Lied, krijgen een cadeau overhandigd

Jan en Anne weg bij Het Hollandse Lied

DELFT - Na veertien jaar zichzelf voor meer dan 100% te hebben ingezet voor de zangclub Het Hollandse Lied hebben Anne en Jan de Vette besloten het stokje met ingang van het nieuwe jaar over te dragen aan een ander.

Nu alweer 14 jaar geleden kwamen zij op het idee een zangclubje op te richten. Het bleek een schot in de roos, mede door de manier van organiseren. Er werd ervoor gekozen om de toegang zo laagdrempelig mogelijk te maken. Als je kwam zingen moest er 5 euro betaald worden. Kwam je niet, dan hoefde je niet te betalen. Mede door de repetities eens in de 14 dagen te houden werden de kosten in de hand gehouden. Door deze opzet bleef de toegang voor veel mensen betaalbaar. Dit vertaalde zich in een goede bezetting van het koor, door de jaren heen, van zo'n 60 deelnemers.

Hoogtepunt
Door regelmatig op te treden, met name in verzorgingstehuizen, werd de kas goed gespekt. Hierdoor konden diverse festiviteiten georganiseerd worden. Een van de hoogtepunten was het opnemen van een CD. Dat was een hele onderneming!. Er moest iemand ingehuurd worden voor de techniek, er moest een locatie gezocht worden en je had ook nog te maken met de afdracht van Buma-rechten. Het was natuurlijk ook een financieel risico, omdat men bij benadering niet wist hoeveel CD's er verkocht zouden gaan worden (10,00 euro per stuk). Bij ieder optreden werd - heel slim - geleurd met de CD's. Tijdens het jaarlijkse kerstdiner van het zangkoor werden Anne en Jan in het zonnetje gezet, met een bloemetje en een cadeau. Natuurlijk werd er uit volle borst gezongen. Het stokje is overgenomen door een groep enthousiaste vrijwilligers, die het werk van Anne en Jan nog vele jaren voort willen zetten. Donderdag 3 januari is de eerste repetitie avond van 2019. Interesse? Wil je meezingen? Mail naar amberkien@hetnet.nl of bel 015-2565398.

Meer berichten
 
CustomHtml_1