Een van de kunstwerken van Brighart, te zien in Het Meisjeshuis
Een van de kunstwerken van Brighart, te zien in Het Meisjeshuis (Foto: )

Expositie SOLO van Brighart in Het Meisjeshuis

DELFT - De expositie SOLO van Brighart in Galerie Kunst aan de Kade in Sociëteit Het Meisjeshuis toont het meest recente abstracte werk van de kunstenaar.

Abstract expressionist Brighart (1956, Amsterdam) werkt in lagen verf, waardoor er een transparantie ontstaat. In haar schilderijen probeert ze de niet-zichtbare wereld af te beelden in een abstracte beeldtaal.

Inspiratie
Zij laat zich inspireren door de theoretische natuurkunde. Brighart (pseudoniem van Brigitte den Hartog) verdiepte zich in de kwantummechanica en de snaartheorie. De krachten die van de getoonde werken uitstralen worden versterkt door de gezamenlijke presentatie. In haar kunstwerken komen de thema's Vreugde, Creatieve energie, Energiebronnen en Bewegingen in het universum tot uiting. Voor haar schildershandelingen vindt ze inspiratie bij Sir Karl Popper die zei:" Optimism is a moral duty" en Willem de Ridder die met zijn boek over Spiegelogie uit gaat van 'de wereld als een spiegel van jezelf'. Rood, oranje en geel zijn veel voorkomende kleuren in Brigharts abstracte, kleurrijke schilderijen. Haar werk is aangenaam om naar te kijken door de mooie kleuren, vormen, lijnen en textuur. Er wordt niet veel in verteld, maar des te meer gesuggereerd wat de fantasie prikkelt.
Volgens bezoekers van eerdere exposities zijn de werken van Brighart 'Schitterende schilderijen om bij weg te dromen'.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om deze zeer speciale expositie in Sociëteit Het Meisjeshuis te komen bezoeken. Dat kan tijdens een muzikaal opgeluisterde opening op vrijdag 11 januari, tussen 17.00 uur en 18.30 uur. De expositie is te zien tot en met vrijdag 8 maart 2019. Galerie Kunst aan de Kade, Sociëteit Het Meisjeshuis (VSHM), Oude Delft 112, Delft.

Meer berichten
 
CustomHtml_1