Gezeligheid troef bij BCP.
Gezeligheid troef bij BCP. Foto: Kim Kerklaan

Kersttraditie bij Badminton Club Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER - De maand december staat bol van tradities. Zo ook bij Badminton Club Pijnacker (BCP). Deze club organiseert al jarenlang het zogenaamde BCP-Kerstballentoernooi. Dit altijd meer dan gezellige toernooi werd druk bezocht en is inmiddels een echte traditie geworden.

Door Martin Groen

Het evenement vond plaats in Sportzaal Het Baken in Pijnacker. Een van de accommodaties waar BCP traint en wedstrijden speelt. Naast Het Baken maakt BCP namelijk ook gebruik van Sportcentrum De Viergang en Sporthal Emerald in Delfgauw.

Kerstballentoernooi
Kim Kerklaan en Annemarie Mobers hadden het toernooi georganiseerd en op zondag 16 december was het dan eindelijk weer zover. Kim: "Iedereen had zijn of haar foute kersttrui weer uit de kast getrokken en liep er vrolijk kerstig uitgedost bij. De hele middag werden er onderlinge partijen gespeeld. Jeugd, senioren, vrienden en familie, iedereen deed mee. En tussendoor kon er ook nog wat gesnoept worden van de heerlijke lekkernijen die de Albert Heijn Ackershof beschikbaar had gesteld. Het ging niet om het winnen, maar vooral het onderlinge plezier en dat was er volop."

Zonnetje
Aan het toernooi deden ook twee leden mee die extra in het zonnetje werden gezet. Hetty van Buijtene en Cees van der Sluis zijn in 1978 lid geworden van BCP en dit jaar dus maar liefst 40 jaar lid van de club. Voor het bestuur reden genoeg om hier na afloop van het toernooi aandacht aan te besteden. Zowel Hetty als Cees zijn op dit moment nog steeds actief als spelers. In het verleden bezetten de beide jubilarissen een bestuurszetel. Hetty als secretaris en Cees als bestuurslid voor de MEP, het toenmalige nog gedrukte clubblad van BCP. Ook Bertine Brehler kreeg een bloemetje voor al haar werk in de jeugdcommissie.

Vrijwilligerswerk
De 22-jarige Kim Kerklaan: "Vanaf mijn achtste ben ik al lid van BCP. Ik kom uit een echte badmintonfamilie, want naast ons eigen gezin mept de rest van de familie Kerklaan ook al jaren tegen de shuttle.
Naast het organiseren van het toernooi zit ik ook in het bestuur (public relations en ledenwerving) en maak ik de nieuwsbrief. Naast mijn werk als verpleegkundige in het Westeinde in Den Haag, gaat er veel tijd in het vrijwilligerswerk zitten.
Ik vind het heel erg leuk om te doen en zit niet graag stil, dus dat komt goed uit. En met elkaar krijgen we veel voor elkaar, dat vind ik heel mooi om te zien."
Jubileumjaar
Nadat het contract met Zonwatt werd getekend als hoofdsponsor van BCP, werden alle deelnemers beloond voor hun inzet en kregen ze allemaal een leuk cadeautje. Het toernooi werd afgesloten met een gezellig buffet, waarna met een schuin oog alvast naar het komende jubileumjaar van BCP werd gekeken. In 2019 bestaat de club namelijk 50 jaar. Kim Kerklaan: "Het jubileumjaar willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus we zijn al aan de voorbereiding begonnen. Hoe het jubileumjaar er precies uit gaat zien, is echter nog een verrassing."

Ook een keer meedoen? Badminton Club Pijnacker is een club waar je gezellig ontspannen tot sportief fanatiek aan de gang kan. Het is een open vereniging van jong tot oud. Je bent van harte welkom op een van de trainingsdagen. Zie: bcpijnacker.nl of mail naar info@bcpijnacker.nl.