Sleutelspecialist Delft behoudt de beeldbepalende letters op de gevel.
Sleutelspecialist Delft behoudt de beeldbepalende letters op de gevel. Foto: KOOS BOMMELE

Sleutelspecialist Delft opent nieuwe winkel

Algemeen

Sleutelspecialist Delft verhuisde half december van de Verwersdijk naar het pand waar voorheen Lewenstein Naaimachines zat, aan de overkant van de gracht. In de grondig gerenoveerde winkel vindt u het vertrouwde, ruime assortiment aan sleutels, cilinders en sloten.

Jeroen van der Werf van Sleutelspecialist Delft keek al geruime tijd met interesse naar het pand aan de overkant. "Wat zou het mooi zijn om daar nog eens mijn winkel te openen." Toen de locatie beschikbaar kwam, hoefde hij niet lang na te denken. "Het is een statig, ruim en licht pand, het ligt op de looproute en vlak bij mijn voormalige winkel." Op maandag 17 december opende de Sleutelspecialist haar deuren. "Het is prachtig geworden en alles is op orde. Wel is het nog wennen, soms moeten we even zoeken voor we de juiste sleutel hebben gevonden."
Gevel
Tijdens de verbouwing kreeg Van der Werf regelmatig de vraag wat er met de kenmerkende gevelletters zou gebeuren die de naam 'Lewenstein' vormden. "Die letters waren nogal beeldbepalend. Wij hebben ze eraf gehaald, de Kunstwacht heeft deze opgeknapt en er letters bijgemaakt. Nu staat onze naam in diezelfde letters op de gevel, daar ben ik wel trots op."
Bij Sleutelspecialist Delft kunt u terecht voor al uw hang- en sluitwerk, voor kluizen en brandkasten en voor de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Van der Werf: "Wij staan vooral bekend om ons bovengemiddeld uitgebreide assortiment. In ons nieuwe pand hangt één wand tot aan het plafond vol met sleutels. We gebruiken een verschuifbare bibliotheektrap om overal bij te kunnen. We hebben bijna alle sleutels, sloten en cilinders op voorraad en kunnen daardoor snel leveren." Nieuwe adres: Choorstraat 53, Delft.