De SUV SKODA Kodiaq RS, vanaf heden dominant in het leveringsgamma.
De SUV SKODA Kodiaq RS, vanaf heden dominant in het leveringsgamma.

Prijzen bekend gemaakt van de SKODA Kodiaq RS

Algemeen

SKODA's grootste SUV is de Kodiaq en vanaf heden domineert de Kodiaq RS dit leveringsgamma.

Niet alleen is de Kodiaq van SKODA de eerste SUV van het merk leverbaar met zeven zitplaatsen. Tevens: het predicaat RS is als eerste op deze SUV geplakt door het merk SKODA. De eerste beelden van de SKODA Kodiaq waren al in oktober te zien, nu zijn ook de prijzen bekend gemaakt.
De SKODA Kodiaq RS moet 61.490 euro gaan kosten. Voor dit geld is er een 240 pk en 500 Nm sterke 2.0 TDI-biturbo motor onder de motorkap geplaatst. Deze dieselmotor is al bekend, want ook te vinden in onder meer de Tiguan. De motor kan een acceleratie bewerkstelligen van nul naar 100 kilometer per uur in 6.9 seconden. De topsnelheid van de SKODA Kodiaq is 221 kilometer per uur.
Wat is er nog meer te vertellen over de SKODA Kodiaq. Dat is de vierwielaandrijving, met een DSG-transmissie in alle uitvoeringen. Standaard beschikt de SKODA Kodiaq over Dynamic Chassis Control (DCC). Hiermee kan het karakter van de auto veranderen, met de te gebruiken standen Eco, Comfort, Normal, Individual, Snow en Off-road.
De wielen onder de SKODA Kodiaq zijn van 20-inch lichtmetaal, ingebed in sportiever ogende bumpers. Twee achteruitlaatstukken bevinden zich aan de achterkant. Van binnen is de Kodiaq RS aangekleed met een combinatie van leer en alcantara.